Lezgin: Şengal Anlaşması pratikte uygulanmış değil!

Lezgin: Şengal Anlaşması pratikte uygulanmış değil!

.

A+A-

 Peşmerge Bakan Yardımcısı Serbest Lezgin, düzenlediği basın toplantısında Peşmerge Güçleri ile Irak ordusu arasındaki ortak harekat merkezleri ve Şengal Anlaşması'na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Peşmerge ile Irak ordusunun ortak koordinasyonu için iki ana merkezin Bağdat ve Erbil’de kurulduğunu belirten Lezgin, bu merkezlerde Peşmerge ve Irak ordusundan komutanların görev yaptığını kaydetti.

Serbest Lezgin, Irak ordusu ile Peşmerge arasındaki ortak koordinasyon merkezlerinin kısa bir süre önce Xaneqin, Kerkük, Mahmur ve Musul’un batısında kurulduğunu söyledi.

Lezgin, söz konusu merkezlerde güvenlik boşluğu olan bölgeler için iki ortak tugay kurulması çalışmalarının yürütüldüğünü belirtti.

Lezgin, “Eğer 10 Ekim seçimleri gündemde olmasaydı, 2 ortak tugayın kurulması süreci tamamlanmış olurdu” dedi.

Peşmerge Bakan Yardımcısı Lezgin basın toplantısında Kürdistan Bölgesi ile Irak arasında geçen sene imzalanan Şengal Anlaşmasına da dikkat çekerek, anlaşmanın uygulanması için Irak hükümetinin hazır olduğunu söyledi.

Şengal’de PKK tarafından kurulan silahlı grupların varlığına dikkat çeken Lezgin, “Rojava’dan Şengal Dağı’na gelenler, o bölgelerin istikrarını bozuyor” dedi.

Şengal Anlaşması’nın pratikte uygulanmadığını belirten Serbest Lezgin, Irak tarafının anlaşmanın uygulanması için hazır olduğunu ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.