‘’Kuzey Kürdistan’da Kürd Ulusal Hareketinin Derlenip Toparlanması‘’ Konulu Toplantı Diyarbakır’da Başladı

‘’Kuzey Kürdistan’da Kürd Ulusal Hareketinin Derlenip Toparlanması‘’ Konulu Toplantı Diyarbakır’da Başladı

PAK ve PSK’nin çağrısıyla düzenlenen, ‘’Kuzey Kürdistan’da Kürd Ulusal Hareketinin Derlenip Toparlanması‘’ konulu toplantı bugün(08.09.2019) Diyarbakır’da başladı.

A+A-

PAK ve PSK’nin çağrısıyla düzenlenen, ‘’Kuzey Kürdistan’da Kürd Ulusal Hareketinin Derlenip Toparlanması‘’ konulu toplantı bugün(08.09.2019) Diyarbakır’da başladı.

PAK Genel Başkan Yardımcısı Sait Aydoğmuş ile PSK Genel Başkan Yardımcısı Hasan Dağtekin’in Moderatörlüğünü yaptıkları toplantıya PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, PSK Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel, PDK Bakur Sözcüsü Hamit Kılıçaslan, PAK, PSK, PDK Bakur temsilcileri ile birlikte 50’ye yakın davetli Kürt siyasetçi katılım gösterdi.

Toplantı Kürdistan şehitleri için saygı duruşu ile başladı.

PAK Genel Başkan Yardımcısı Sait Aydoğmuş,  PSK ve PAK adına, toplantının açılış konuşmasını yaptı.

Sait Aydoğmuş’un Kürtçe yapmış olduğu açılış konuşmasından sonra toplantı basına kapalı bir şekilde devam etti.

Toplantı devam ediyor. Toplantı bir gün sürecek.

Sait Aydoğmuş’un PSK ve PAK adına yapmış olduğu Kürtçe konuşmanın Türkçe tam metni aşağıdadır:

 ‘’ Değerli arkadaşlar,

Değerli medya mensupları,

PAK ve PSK’nin birlikte düzenlediği bu toplantımıza hoş geldiniz.

Öncelikle belirtmeliyiz ki, toplantı bu konuşmadan sonra basına kapalı olarak devam edecektir.

Toplantının konusu/gündemi “Kuzey Kürdistan’da ulusal demokratik hareketin dağınıklığı ve ulusal demokratik prensipler ışığında derlenip-toparlanması ihtiyacının birlikte ele alınıp, çözüm yolları konusunda görüş alış verişinde bulunmak’’tır.

 

Burada birlikte ortak bir kanaate ve fikre ulaşmamız durumunda bu toplantıların devamına birlikte karar verebiliriz.

Toplantının ilk organizatörleri olarak, davetlilerin bileşimini, şimdilik alan olarak, Kuzey Kürdistan ile sınırlı tuttuk. Biz PAK, PSK olarak,  iki partimizin temsilcileri ve PDK Bakur temsilcileri ile birlikte toplam 60 kişiyi bu toplantı için davet etmiş bulunuyoruz. Belirtilen alanla sınırlı davetlileri saptarken, bildiğimiz ve saptadığımız kadarıyla örgütsel veya kişisel tutumlarıyla siyasal anlayışları birlikte/ortak çalışmaktan yana olanlarla, diğer bir ifade ile “Kuzey Kürdistan’da Kürd Ulusal Demokratik Hareketinin Derlenip Toparlanması” konusunda istekli ve yapıcı olanlarla ilk adımı atmanın daha gerçekçi olacağını düşündük.

Doğaldır ki, bu türden girişimci insiyatifler, amaçladıklarını her yönüyle yanlışsız, mükemmel kararlarla gerçekleştiremeyebilirler. Bu bakımdan gerek toplantının gündemi ve gerekse bileşimi özellikle gelecekteki toplantılar için yeni düzenlemelere açıktır..

Kuzey Kürdistan’da ulusal demokratik hareketin dağınıklığı ve ulusal demokratik prensipler ışığında derlenip-toparlanması ihtiyacının hepimiz için büyük bir önem taşıdığı inancındayız. 

Bu ihtiyacı birlikte ele alıp, çözüm yolları konusunda görüş alış verişinde bulunmak amacıyla bu think-thank toplantısı düzenliyoruz.

Bu toplantıda ve sonrakilerde,  adım adım yapmamız gereken budur. Toplantı ve yöntemi, belirlediğimiz konuları tartışıp ortaklaşmamız; giderek genel Ulusal durumumuza ve mevcut koşullarımıza uyan ortak bir siyaset, bu siyaseti şöyle veya böyle modellerle birlikte yürütebilecek bir ortak çalışma biçimi yaratmamızı beraberinde getirebilir mi? Birlikte bunu ele alalım diyoruz.

 

Toplam 6-7 saat sürecek olan bu toplantının kısıtlı süresi içinde, konuşacak olan arkadaşların,  bu gündeme ve belirtilen önceliklerine dikkat etmeleri gerekiyor. Bir hayli şıkları olan siyasal ve örgütsel sorunlarımızı tek toplantıda hal edemeyeceğimiz açıktır. Dolayısıyla bu toplantıda, öncelikle Kuzey Kürdistan’da ulusal demokratik hareketin içinde bulunduğu dağınıklık, ulusal demokratik hareketin derlenip-toparlanması meselesinde hangi bileşim ve zamanlama ile hangi konuları tartışmamız gerektiğinin plan ve programını konuşmalıyız. Doğru bir yol ve yöntemle adım adım konuşup ortaklaşırsak, ilerisi için planlayacağımız bir dizi toplantıda tüm konu ve sorunları yeterince tartışma zamanımız olacaktır.

Evet, bu toplantıda, Kuzey Kürdistan’da, ulusal demokratik hareketin temel prensiplerinin tanımlanması, ulusal demokratik hareketin dağınıklığı ve derlenip-toparlanması ihtiyacı temelinde durum tespitleri ve çözüm önerilerimizle geleceğe dönük bir ilk adımı atabilir miyiz?

Birbirimizi geliştirecek, sorunlarımıza çözümleri yapıcı bir yaklaşımla ele alacak ve ulusal demokratik hareketin toparlanması ve güçlenmesine yardımcı olacak bir anlayışla ve bu think-thank toplantılarının devamı dileğimizle hepinizi saygıyla selamlıyor, hoş geldiniz diyoruz.

PAK(Kürdistan Özgürlük Partisi)

PSK(Kürdistan Sosyalist Partisi)’’

 

whatsapp-image-2019-09-08-at-11-36-48.jpeg

whatsapp-image-2019-09-08-at-11-36-52.jpeg

whatsapp-image-2019-09-08-at-11-36-54.jpeg

whatsapp-image-2019-09-08-at-11-36-56.jpeg

 

whatsapp-image-2019-09-08-at-11-36-59.jpeg

whatsapp-image-2019-09-08-at-11-37-01.jpeg

whatsapp-image-2019-09-08-at-11-37-09.jpeg

whatsapp-image-2019-09-08-at-11-38-04.jpeg

whatsapp-image-2019-09-08-at-11-38-13-1.jpeg

whatsapp-image-2019-09-08-at-11-38-20.jpeg

whatsapp-image-2019-09-08-at-11-39-07.jpeg

whatsapp-image-2019-09-08-at-11-39-14.jpeg

 

FOTO: RUPELA NÛ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.