Kürtlerin de Gandi gibi berrak ve kararlı politikalara ihtiyaçları vardır!

Kürtlerin de Gandi gibi berrak ve kararlı politikalara ihtiyaçları vardır!

Hüseyin Şahin

A+A-

Değerli Okuyucular,

 

Bana ense yapıyor ve o yüzden yaklaşık 3 haftadır yazmıyor demeyin. Ben oldum olası siyasi mücadele tarihimde hiç ense yapmadım ve yapanlara da acayip gıcık kaptım. Hele, hele bunlar örgüt Ağaları, Asalak ve başkalarının Emeğiyle caka satıyorlarsa, gıcık kapmam daha da bir çoğalırdı. Her örgütte mutlaka vardır.  Burunlarından kıl aldırtmaz, başkalarının Emeğiyle geçinirlerdi. Siyasi Abilerimiz, illegaldirler, deşifre olamasınlar diye affedersiniz, kendimizi yırtar onların yapacakları en sıradan işleri bile  hesapsız yapardık. Bu Merkez Komitesi üyesi olmanın raconudur diye, Abilerimizi gözümüz gibi korur, deşifre olmasınlar diye kendimizi onlar için siper ederdik.

 

Gel zaman, git zaman o gözümüzde büyütüp, kolladığımız Abilerimizin şapkaları yavaş, yavaş sağa, sola kayarken, kellikleri de görünmeye başlayınca, boşuna hak etmedikleri bir misyon ve rol verildiklerimizi de zaman içerisinde pratikte bizzat yaşayarak gördük.

 

Geçmişte farklı kulvarda volta atanlar, kalıp ve olumsuz sıfatlarla adlandırılan kişilere dair ağız dolusu söz edenler, çıkış yolu olarak, pişkince eskiden hiçbir şey olamışcasına  yelkenleri indirmeleri ve onlara kucak açmaları bir seviye ve kalite göstergesidir. Ben burada tek, tek isim verecek değilim. Bu kesimleri, Parti ve örgütleri 40 yıllık mücadele tarihimizde  yeteri derecede gördük ve yaşadık. Kim, kime, kimin hesabına çalışıyor bunu da gördük. En son Güney Kurdistanda yaşanan ihanete ve olumsuz duruma ne demeli. Kimin eli, kimin cebinde netleşmeli, temiz ve berrak politikalar yürütülmelidir. Kürlerin genel çıkarları söz konusu oldukça, burada akan sular durmalı, herşey berrak yürütülmelidir. Hele, hele söz konusu gizli ilişkiler Sömürgecilerle ise, bu bin defa daha  Kürdlere karşı açık ve berrak yürütülmelidir. Kim ki bu ilişkilerde medet umuyorsa büyük YANILIYORDUR. Kürdlerin geçmişten, günümüze değin bu türden gizli, kapalı, kapılar ardındaki ilişkileri Kürdlere hep düşük yaptırmıştır.

 

Bu bağlamda PAK (Partiya Azadiya Kurdistan) Kuzey Kurdistan parçasına bir seçenek olabilir, olmalıdırda. Sayın Mustafa Özçelik'inde kimi demeçlerinde belirttiği gibi ''ne örgüt ismi, nede örgüt başkanlığı gibi sevdalarının olmadığı''. Bu politikanın kuzey Kurdistanda dal, budak salma şansı vardır. Bu politikanın yer ve taban şansını yakalaması, hem pıratikte hemde örgütler düzeyinde yapılan  esnek çalışmalarda kendisini hissettirmesiyle mümkündür. Örgütün araç olduğu ve liderlerinin de geçici olduğu fikri tabanda inandırıcı olmalıdır. Genç nesiller teşvik edilmeli, kadınlara öncelik tanınmalıdır. Birçok alanda kurumlar yaratılmalı, profesyonel işler gerçekleştirilmeli, gündeme dönük çalışmalar yapılmalı, herşeye koşturulmamalıdır. Sınırlı çalışan insan sayısını her işe koşuşturarak, heder ettirmemeliyiz. Proğramlı, hesaplı ve idareli çalışarak zemini ona göre sağlam döşemeliyiz.

 

Yazımın başında belirtiğim gibi benimkisi ense yapmak değildi. Buna rağmen Berlinde işler yaptık, kimi önemli adımlar attık. Almanya Kürd Cemaatı'nın Berlin seksiyon örgütlenmesini Dernekleşerek gerçekleştirdik. 15 Aralıkta özellikle de Doğu Kurdistan halkımızın yaralarını sarmak için Deprem zedelerle bir dayanışması etkinliği gerçekleştireceğiz. Bu bağlamda Almanya Kürd Cemaatı açtığı bağış kampanyasıyla şuana kadar 10 bin Avro toplamıştır. 15 Aralıkta yapılacak etkinlikle birlikte toplanan tüm bağışlar en kısa zamanda yerlerine ulaştırılacaklardır. Ayrıca  Berlin Kürd Cemaatı 17 Aralık Kürdistan Bayrak günü dolayısı ile bir etkinlik gerçekleştirecektir. Bu konuda tüm çalışma ve girişimlerimiz devam etmektedir.

 

Yine 24 Aralıkta  Avrupa'nın ve Almanya'nın birçok yerinde eş anlamlı yapılan ortak eylemliklerle hem katılım hemde örgütleme düzeyinde destek sunarak, Irak merkezi hükümeti ve BP (Biritanya Petrol) şirketi arasında yatılan Kerkuk petrolünün satışını konu alan anlaşmayı protesto ettik. Bu protesto etkinliği BP Berlin temsilciliği önünde gerşekleştirildi ve yoğun bir şekilde konu ile ilgili bildiriler dağıtıldı. Bu bağlamda Irak Merkezi hükümeti ve BP arasında yapılan anlaşma, geri alınıncaya kadar, Kürdler BP benzin istasyonlarında ARABALARINA BENZİN ALMAMALILAR. 

 

Bu gibi etkinlikler biz Kürdlerin de, İndira Gandi gibi kararlı protestolarıne vesile olmalıdır.

 

İngiltere'de Diyar Budak arkadaşımız bu siteye yazısıyla teşrif etmiştir. Bu yazı aracılığyla Diyar arkadaşa teşekkür ediyor ve yazılarının devamını beklediğimizi beyan ediyorum. Diyar arkadaşın da az emeği geçmemiştir. Oda İngiltere de bu yolda az bedel ödememiştir. Kendisinin  80 li yıllarda Suriyeye geçişini konu alan KOBANİ adlı eseri mutlaka okunmalıdır. Yazı yeteneği ve deneyimi bu köşede eksik olmamalıdır.

 

Tu bi xêr hatiye bira....

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.