Kürt pilot Almanya da Formula şampiyonu oldu

Kürt pilot Almanya da Formula şampiyonu oldu

Kürdistan 90Autoacademy pilotu Isaac Tutumlu, Almanya’da 25 aracın yarıştığı Porsche Mobil1 Supercup serisinde birinci olmayı başardı.

A+A-

Kürdistan 90Autoacademy pilotu Isaac Tutumlu, Almanya’da 25 aracın yarıştığı Porsche Mobil1 Supercup serisinde birinci olmayı başardı.
Rûdaw’a konuşan Isaac Tutumlu, “Elde ettiğim başarıdan dolayı büyük memnuniyet duyuyorum. Kürdistan adına bu yarışmaya katıldım. Yarışmaya oldukça sıkı bir şekilde hazırlandım. Yarışma oldukça çekişmeli başladı ancak zaman ilerledikçe daha iyi bir performans sergileyerek, birinci sıraya gelmeyi başardım” dedi.

Audi marka araçla yarışmaya katılan Tutumlu, “Ekibimle birlikte yarışmaya katılan yardımcı pilot da yarışmada 3’üncü olmayı başardı” diye konuştu.
Birçok şampiyonluğu bulunan Tutumlu, madalyasını aldıktan sonra Kürdistan bayrağını açtı. 
Isaac Tutumlu, Nürburgring’deki yarışmadan önce Almanya’nın Hochheim kentinde de yarışmaya katılmıştı.
Henüz iki yaşındayken ilk kez kartingle tanışan ve 1991 yılından itibaren profesyonel olarak karting şampiyonasıyla yarış kariyerine başlayan Isaac Tutumlu, Türkiye’nin ilk FIFA lisanslı menajer olan Diyarbakırlı Bayram Tutumlu‘nun oğlu olarak İspanya’nın Barselona kentinde 1985’de doğdu.
Annesi İspanyol olan Isaac Tutumlu, 21 yaşında karting yarışlarında Kürdistan’ı uluslararası yarışlarda en iyi şekilde temsil etmesi, kullandığı araca Kürdistan bayrağı boyatmasıyla tanınıyor.
İspanya’da yaşayan Tutumlu, geçmişte Barzan karting adını verdiği ekiple yarışmaları katıldı. Tutumlu şu anda ise Kürdistan adını verdiği ekiple yarışmalarda Kürt ve Kürdistanı tanıtıyor.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.