Kürt kadın bankacı üst üste ikinci kez ‘iftihar’ ödülü kazandı

Kürt kadın bankacı üst üste ikinci kez ‘iftihar’ ödülü kazandı

.

A+A-

 Kürt bankacı Hamila Gerdi, bankacılık konusundaki çalışmaları nedeniyle ikinci kez Fahr Al Arab (Arap İftihar Ödülü) kazandı. Dubai’deki ödül töreninde konuşan Gerdi, “Bu ödül Kürdistan Bölgesi ve Irak için de önemli” dedi.

Erbil merkezli Regional Trade Bank (RT Bank) CEO'su Hamila Gerdi, ekonomik koşulları ve toplumun yaşam kalitesini iyileştirme konusundaki çalışmaları, kara para aklamaya karşı duruşu ve bölgede bankacılık sektörüne katkıları nedeniyle Fakhr Al Arab (Arap İftihar) ödülünü aldı.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde düzenlenen törende ödülü alan Gerdi, “Bir Kürt ve Iraklı iş kadını olarak bu ödül benim için çok değerli ve sürekli başarı için teşvik edici. RT Banak 2020-2021’de gerek bölgede ve gerekse de uluslararası alanda çok büyük başarılara imza attı. Bunlardan en önemlisi de bankamızın Fich tarafından tanınması oldu” dedi.

Gerdi, RT Bank’ın bir şubesinin de BAE’de açılması için başvuruda bulunduklarını açıkladı.

Fahr El Arap ödülü, ekonomi ve sosyal konularda en etkili olan şahsiyetlere verilen özel bir ödül.

RT Bank CEO’su Hamila Gerdi, geçen yıl da aynı ödüle layık görülmüştü.

Ödül töreninden önce Rûdaw Ekonomi Bölümü Sorumlusu Omer Muradi’ye konuşan Gerdi, “Bu ödül sadece benim ve bankam için değil, Kürdistan Bölgesi ve Irak için de son derece önemli” diye konuştu.

2020 yılında aldığı ödülün bankasına birçok yönden yardımcı olduğunu belirten Gerdi, "Bu büyük ödül 2020’den sonra 2021'de de uluslararası alanda bankamızın önünü açtı ve işimizi büyüttü. Körfez ülkelerin bankamızın şubelerini açmak istemesi çok güzel” dedi.

RT Bank, 2001 yılı Temmuz ayında, öncelikle Kürdistan Bölgesi'ne hizmet veren yerel sermayeli, bağımsız bir banka olarak faaliyete başladı.

Rûdaw

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.