Kürdistan Bölgesi’nde seyahat yasağı 15 Haziran’a kadar uzatıldı

Kürdistan Bölgesi’nde seyahat yasağı 15 Haziran’a kadar uzatıldı

Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı, şehirler arası seyahat yasağının 16 Haziran 2020 tarihine kadar uzatıldığını açıkladı.

A+A-

Haber Merkezi - İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Kürdistan Bölgesi’nde 14 Mart’tan bu yana uygulanan şehirler arası sehayat yasağının 15 Haziran 2020’ye kadar uzatılmasına karar verildiği belirtildi.

Açıklamada, zorunlu durumlar dışında seyahate izin verilmeyeceği ve sehayat izinlerinin de eketronik sistem üzerinden alınacağı hatırlatıldı.

Salgından korunma tedbirlerine uyulması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, sosyal mesafeye dikkat edilmesi, alışveriş yerlerinde ve çalışma ortamında maske takılması gerektiği vurgulandı.

Taziye evleri konusuna da açıklık getiren İçişleri Bakanlığı, halkın toplanmasına neden olacak taziye ziyaretlerine izin verilmeyeceği, uyarıyı ihlal edenlere de 2 milyon dinar (1600 dolar) ceza verileceği kaydedildi.

Açıklamada, ticari taksi ve taşıtlarda yolcuların maskeli olmasına dikkat edilmesi gerektiği, aksi halde araç sahibinin 50 bin dinar (40 dolar) para cezasına çarptırılacağı ifade edildi.

Bu süre zarfında Erbil ve Süleymaniye uluslararası havalimanlarında seyahatlerin gerçekleşmeyeceği bilgisine yer verilen açıklamada, İçişleri Bakanlığının izni olmadan yurtdışında bulunanların dönüşüne de izin verilmeyeceği belirtildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.