‘Kürdistan Bölgesi ve İngiltere bölgedeki problemlerin çözülmesinde hemfikir’

‘Kürdistan Bölgesi ve İngiltere bölgedeki problemlerin çözülmesinde hemfikir’

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani ve İngiltere'nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika Çalışmalarından Sorumlu Bakanı Andrew Murrison telefonla görüştü.

A+A-

Haber Merkezi- Telefon görüşmesinde İngiltere'nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika Çalışmalarından Sorumlu Bakanı Androew Murrison, bölgedeki istikrar ve huzur çalışmalarından dolayı, Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani'ye teşekürlerini iletti ve bölgedeki istikrarın, huzurun korunması için her iki tarafın bundan sonra da birlikte hareket etmesinin önemine değindi.

 Adrew Murrison konuşmasının devamında, Irak'ın istikrar ve huzuruna verdikleri öneme tekrardan vurgu yaptı.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani'de telefon görüşmesinde, İngiltere'nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika Çalışmalarından Sorumlu Bakanı Andrew Murrison'a yaşanan durumların normalleştirilmesi için sarf ettikleri çabadan bahsederek, uluslararası koalisyonun özellikle IŞİD'in tekrardan harekete geçmemesi için hem Irak'ta hem de Kürdistan Bölgesi’nde çalışmalarına devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kürdistan Bölgesi'nin istikrar ve huzurunun hem Irak'ın hem de uluslararası güçlerin kazancına olduğunu belirten Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi'nin anayasal haklarına dikkat çekerek, Irak Federal Hükümeti’nin Kürdistan Bölgesi'nin anayasal haklarına saygı göstermesinin önemine vurgu yaptı.

 Başbakan Mesrur Barzani, sosyal medya ağı Twitter üzerinden, İngiltere'nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika Çalışmalarından Sorumlu Bakanı Andrew Murrison ile telefon görüşmesi yaptığını ve bu görüşemede Irak ve Kürdistan Bölgesi'nde yaşanan gelişmeler hakkında bilgi alış verişinde bulunduklarını paylaştı.

Mesrur Barzani Twitter paylaşımında, Kürdistan Bölgesi ve İngiltere’nin ortak çalışmalarının IŞİD karşıtı faaliyetlerde daha fazla etkili olacağına değindi.

Basnew

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.