Kobani soruşturmasıyla ilgili yeni gözaltılar!

Kobani soruşturmasıyla ilgili yeni gözaltılar!

.

A+A-

Kobani soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 91 kişiden 46'sı gözaltına alındı. Gözaltı kararı verilenler arasında HDP'li eski belediye başkanları da bulunuyor.

Kobani soruşturması kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğünce, Ankara merkezli 13 ilde 91 kişi hakkında, gizli tanık beyanları ve HTS kayıtlarından yola çıkılarak gözaltı kararı çıkarıldı.

Ankara, Mersin, Adana, İstanbul, Diyarbakır ve Urfa ve diğer kentlerde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, aralarında, eski HDP'li belediye başkan vekilleri, eski belediye başkan yardımcıları, eski parti sayman ve yardımcıları ile eski belediye meclis üyelerinin de bulunduğu 46 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınallar arasında, Mersin'de Akdeniz Belediyesi eski Belediye Eş Başkanı Fazıl Türk, Akdeniz Belediyesi eski çalışanları Hasan Çat, Selami Turan ve Ülfiye Özcan ile eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye çalışanı Metin Kılavuz ve HDP eski Saymanı Zeki Çelik. HDP Adana il yöneticisi Mustafa Bilgiç, Şefik Özbey, Necmettin Aslan’ın da yer aldığı bildirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan soruşturmaya ilişkin yapılan yazılı açıklamada ise gözaltına alınanlara “Kobane olaylarının mali yapılanmasında yer aldıkları, ölen ya da yaralanan PKK’lilerin ailelerine maddi yardımda bulundukları” suçlaması yöneltildi.

Savcılık açıklamasında, “91 şüphelinin, Ankara merkezli 13 ilde, 6415 sayılı terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet ve silahlı terör örgütü üyesi olmak suçlarından 12 Nisan tarihinden itibaren gözaltına alınmalarına karar verilmiştir” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.