Kerkük'te gösteri yasağı

Kerkük'te gösteri yasağı

Bir haftadan fazladır Irak genelinde gerçekleşen gösterilerin Kerkük’e sıçramasından korkan kent idaresi gösteri düzenlenmesini yasakladı.

A+A-

Kerkük- Germiyan PDK Meclis Sözcüsü Ednan Kerkûkî, Kerkük’te hükümetin hizmeti olmadığını her an kentte diğer yerlerde olduğu gibi gösterilerin patlak vereceğini söyledi.  Kerkûkî kentte bir süreliğine eylem ve gösterilerin yapılmasının yasakladığını ifade etti.

Ednan Kerkûkî şunları belirtti “Askeri yönetim komutanlığı Kerkük’te her türlü gösteriyi yasakladı. Kent hem hizmet hem de güvenlik konusunda kötü günler geçiriyor. Ancak  gösteriler yasaklandığı için kimse tepkisini dile getiremiyor.”

Kerkük çevresinde  Haşdi Şabi milislerinin bulunduğunu belirterek Kerkûkî, “Askeri idare herhangi bir gösteride Haşdi Şabi milislerinin kentte girmesi ve eylemcilere doğrudan müdahale etme yetkisi verilmiş” dedi.

Irak güvenlik güçlerinin Kerkük’ten Irak’ın güneyine kaydırıldığına dair haberlere ilişkin ise PDK’li Ednan Kerkûkî “Bu tür haberler doğru değil. Irak güvenlik güçleri ülkenin güneyine gösnderilmedi, Kerkük’teki yerlerinden çıkmış değiller” şeklinde yanıtladı.

(BasNews)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.