Kerkük: Kürdistani partiler, çiftçilerin problemlerini görüşmek üzere toplandı

Kerkük: Kürdistani partiler, çiftçilerin problemlerini görüşmek üzere toplandı

.

A+A-

Kerkük’te bulunan bütün Kürdistani partiler Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) hazır bulunmasıyla, Kerkük'te Kürdistan Kominist Partisi’nin merkezinde çiftçilerin problemlerini görüşmek üzere toplandığı bildirildi.

Kerkük’te bulunan bütün Kürdistani partiler, KDP'nin hazır bulunmasıyla, Kerkük'te Kürdistan Kominist Partisi'nin merkezinde toplandığı açıklandı.

Basnews'in haberine göre toplantıda ana gündem maddesinin, Kerkük Kenti sınırlarında bulunan Kürt köylerinin, ithal Arapların Haşdi Şabi ile Kerkük güvenlik güçlerinin destekleriyle Araplaştırılma ya da köylerini, arazilerini boşaltmaya yönelik girişmlerini ele alma temelinde olduğu belirtildi.

Öte yandan toplantıda bu bölgede yaşayan Kürtlerin arazilerine sürekli olarak askeri üsler, idari binalar kurma gibi bahanelerle Kürt ve Türkmen halkın arazilerine zorla el koyma girişmlerinin yaşanması, buna karşılık tazminat ödenmemesi gibi konuların ele alınacağı ve arazilerine zorla el konulan çiftçi, köylülerin zararlarının tazmin edilmesi için gerekli yasal yolların nasıl uygulanması gerektiğinin ele alınacağı bildirildi.

Irak anayasasına göre, Kerkük ile çevresi en kısa zamanda normale dönmesi, Kürtlerin atalarından kalma kendi topraklarına geri gelmelerinin sağlanması ve onları topraklarından süren politikalardan vazgeçilmesi gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.