Kerim: Kerkük şart koşulmalı

Kerim: Kerkük şart koşulmalı

İşgal altında bulunan Kerkük’ün normale dönmesi gerektiğini dile getiren Necmeddin Kerim, Kürtlerin Bağdat’a gidip hükümette yer almaları için Kerkük’ün normalleşmesini şart koşmaları gerektiğini ifade etti.

A+A-

Kerkük’ün yasal Valisi Necmeddin Kerim, Kurdistan24 TV’de yayınlanan Basi Roj (Günün Konusu) programında yaptığı konuşmada, Kerkük’ün yasal Valisi Necmeddin Kerim, Kerkük’ün işgal altında olduğunu, kentin durumunun normale dönmesi gerektiğini dile getirdi.

Kerkük’ün son durumu ile ilgili konuşan Kerim, “Kürtler Kerkük’te gelecek seçimler için kendilerini hazırlamalı ve il meclisi için birlikte yeni bir liste hazırlamalılar” ifadesini kullandı.

Kerim, Kerkük’e dönüp, olağanüstü durumun kalmasını sağlamaları ve kente hizmet etmeleri gerektiğini vurgulayarak, “Kerkük’ün başına bu felaketlerin gelmesine neden olanların sesi kesildi. Kimse onların ne durumda olduğunu bilmiyor. Beni tanıyanlar benim hiçbir zaman milletimden uzak kalmadığımı bilirler. Amerika’dayken de hep halkla iletişimim devam etti” diye konuştu.

Kerim, son olarak şunları şöyle konuştu, “Kürtler Bağdat’a giderken 1’inci şartları Kürdistani bölgelerdeki olağanüstü durumun kaldırılması olmalı. Bu şart yerine getirilmezse Kürtlerin herhangi bir hükümetin parçası olmalarının bir faydası yok.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.