Kemalbay: AYM onurunu kurtarmak istiyorsa...

Kemalbay: AYM onurunu kurtarmak istiyorsa...

Partisinin Grup Toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, yarın Demirtaş'ın dosyasını görecek olan Anayasa Mahkemesi’ne seslendi. Kemalbay, ‘Eğer AYM onurunu kurtarmak istiyorsa hukuka göre karar verir.’ dedi.

A+A-

Sur Platformu üyelerinin de katıldığı toplantıda, platformun yaşanan tarih ve kültür yağmasını gözler önüne serdiğine değindi. Kemalbay: “AKP-Saray rejiminin en çok saldırdığı yer Kürt coğrafyasıdır. Orada rantçı ve yağmacı politikalarla yaşamı halkın aleyhine dönüştürmek ve kültürü, tarihi yok etmek üzere kurulu politikalar. Orada güvenlikçi, rantçı ve yağmacı politikalarla yaşamı halkın aleyhine dönüştürmek ve kültürü, tarihi yok etmek üzerine kurulu politikalar. Sur en ağır bedeli ödeyen yerlerden oldu. Sur aslında bir sit alanı, çivi bile çakılamaz. Sur’u herkes sahiplenmelidir. UNESCO’nun evrensel miras olarak tanımladığı Sur, AKP-Saray rejiminin yağmasıyla karşı karşıya. Sur’un yüzde 60’ı kamulaştırma adı altında yağmalandı. Ablukalar sonucunda gerçekleşmiş gibi göstermeye çalışıyorlar ama çatışmaların hiç olmadığı mahalleler bile AKP-Saray rejiminin yağmasın uğruyor. Burada, halkın konut hakkının sermayeye peşkeş çekilmesiyle karşı karşıyayız" dedi.

 

15 dakikada çay bile demlenemez!

 

Kemalbay, tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eski Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ'ın 6-7 Aralık'ta görülecek duruşmalarına da değindi. Kemalbay, şöyle konuştu: "Bu mahkemelere siyasi bir tasfiyenin aracı olduğu için, kendilerini yargılamak için gelen kişileri yargıladıkları için Selahattin Demirtaş duruşmaya getirilmiyor. 'Milletvekili tutuklu yargılanamaz' şeklindeki içtihat kararına uygun karar vermesi gerekirken Anayasa Mahkemesi şimdiye kadar sustu, uyudu, şimdi nasıl oluyorsa tam da duruşmadan bir gün önce başvuruyu görüşmeye karar verdi. AYM’nin görevi Anayasa’nın uygulanıp uygulanmadığının denetlenmesiyken, işte gördüğünüz gibi tamamen sarayın partimize yönelik çizelgesine göre tutum alıyor ve tam da 1 gün öncesinde Selahattin Demirtaş dosyasını görüşmeye karar veriyor. Aynı gün 21 dosyayı inceleyecek. 21 dosyayı bir gün içinde incelediği zaman Selahattin Demirtaş başvurusu için 15 dakika kalacak. 15 dakikada o başvurunun sayfalarını çevirmekle geçer. 15 dakikada, yüksek yargı bilir, çay bile demini alamaz. 15 dakikada neyi inceleyeceksiniz?"

 

Kemalbay Anayasa Mahkemesine seslenerek: “Anayasa Mahkemesi’ne sesleniyoruz; eğer onurunu kurtarmak istiyorsa 6 Aralık’ta hukuka göre bir karar verir. Hiçbir HDP’li cezaevinden yılmaz, biat etmez, korkmaz. Bizler, siz nasıl gelirseniz gelin dayanışmaya, mücadeleye, gerçekleri söylemeye devam edeceğiz. Hiçbir şey bizi, hakikatleri ortaya koymaktan alıkoyamaz" şeklinde konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.