Katalan teknik adam Pep Guardiola: Bağımsızlık istiyoruz

Katalan teknik adam Pep Guardiola: Bağımsızlık istiyoruz

Guardiola: “Geçmişte referandum için 18 kez anlaşmaya varmaya çalıştık ve yanıt hep ‘hayır’ oldu. Oy vermekten başka çaremiz yok.

A+A-

 

1 Ekim'de yeniden bağımsızlık referandumu düzenlemeye hazırlanan Katalanlar dün sokaktaydı. 40 binden fazla kişinin katıldığı gösteride kürsüye çıkan ünlü Katalan teknik adam Pep Guardiola, halka sandığa gitme çağrısı yaptı.

İspanya’da bağımsızlık referandumu düzenlemeye hazırlanan özerk Katalonya bölgesinde düzenlenen eylemlere, ünlü teknik direktör Pep Guardiola da katıldı. Guardiola, Katalanlara sandığa gitme çağrısında bulundu.

Barcelona’da düzenlenen eylemde kürsüden yaklaşık 40 bin kişiye seslenen teknik adam, Katalanca, İspanyolca ve İngilizce bir bildiri okudu. Guardiola, “Geçmişte referandum için 18 kez anlaşmaya varmaya çalıştık ve yanıt hep ‘hayır’ oldu. Oy vermekten başka çaremiz yok. Uluslararası topluma ve dünyadaki tüm demokratlara, ifade özgürlüğü ve oy verme hakkı gibi Katalonya’da tehdit altında bulunan hakları koruma çağrısı yapıyoruz” dedi.

Katalan hükümeti cuma günü İspanya’dan bağımsızlık referandumunu 1 Ekim’de düzenleyeceklerini açıklamış, Madrid hükümeti geçmişteki gibi bunu kabul etmeyerek böyle bir oylamanın yasadışı olacağını savunmuştu. duvar

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.