Kandil'e askeri harekat iddiası

Kandil'e askeri harekat iddiası

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, PKK’nin denetimindeki Kürdistan Bölgesi’nde yer alan Kandil’e yönelik askeri harekat başlattığı iddia edildi.

A+A-

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, Türk askeri, 22 kilometre derinliğe ulaştı ve Kandil’e açılan bölge olarak bilinen Barazgir Vadisi’ne giriş yaptı. Gazete, TSK’nın Kürdistan Yönetimi sınırları içerisinde Hakurk, Bermize, Kalereş ve Sidekan’ı için alan Bradost bölgesinde kontrolü tamamen sağladığını iddia etti. 

Bradost-Sidekan bölgesinde operasyonlar yoğunlaşırken, TSK’nın PKK’nin üssü Kandil’in en kritik kapısı ve geçiş noktası olan Barazgir Vadisi’ne dayandığı öne sürüldü.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kandil’e olası bir operasyon yapacağı erken seçim kararının alınmasından sonra konuşulmaya başladı. Bölgede operasyon başlatıldı ancak medyada çok duyurulmadı. Bir hafta önce de Eski MHP'li Sinan Oğan "Seçim öncesi Kandil 'e operasyon geliyor" açıklaması yapmıştı.

Hürriyet gazetesi, Kandil operasyonuna ciddi katkı vermesi planlanan ve bu konuda dört görüşme gerçekleştirilen İran Genelkurmay Başkanlığı’nın, Kandil’in İran sınır hattı içinde yer alan köyleri önümüzdeki salı gününe kadar boşaltacağını yazdı. Haberde, bölgede askeri yığınak içinde hazırlık yapan İran’ın da operasyon sürecinde Türkiye’ye destek vereceği iddia edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.