Kalbimizin Yarısını Bırakıp Gidiyoruz

Kalbimizin Yarısını Bırakıp Gidiyoruz

.

A+A-

“Dünyada Diyarbakır dinleyicisi kadar coşkulu, sevgi dolu, bu kadar candan dinleyici yoktur. Her zaman geldiğimizde de neredeyse kalbimizin yarısını burada bırakıp gidiyoruz.

Mikaîl Aslan, Cemil Qoçgîrî ile Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezinde Zazaca türküler söyleyen sanatçılar, dinleyicilere coşku dolu dakikalar yaşattı.

Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezinde Amidart’ın organizeliğini yaptığı konsere katılan ve dinleyicileri coşturan sanatçılardan Mikaîl Aslan ve Cemil Qoçgîrî  Tigris Habere konuştu.

Başta Zazaca olmak üzere birçok dilde müzik yapan ve şimdi Almanya’da yaşayan ve birçok albümü bulunan sanatçı Mikaîl Aslan konserin yorgunluğuna rağmen gazetemiz için; müziğin kendisi için ne anlam ifade ettiğine ilişkin sorumuza;

20211023-205647.jpg

Müziğin birleştirici gücüne inanıyorum.

“Müziğin sihirli bir yanı var. İbadet gibi. Müziğin birleştirici gücüne inanıyorum. Dertlere dermandır. Doğru bir şekilde icra ettiğin zaman sadece nefsi ve hırsı değil de bunu gerçekten derinliğine yaptığımız zaman; hem bizim derdimize derman hem de bizi dinleyenin derdine derman olmaktadır. Ben her zaman müziğin bu yanına inandım. Ben de yaşadığım çok büyük travmalardan, çok büyük acılardan hep müzik yardımıyla çıktım. Müzik hep bana yol gösterdi. Yaralarımı bir nevi müzikle terbiye edebildim.” Diye değerlendi.

mikail-aslan.jpg

Tarihsel bir sahiplenmesi var

Diyarbakır’a ilişkin ise; “Diyarbakır’a, Amed’e neredeyse senede iki sefer buraya geliyoruz. Buranın enerjisi çok özel. Burada da Zazaca konuşan ve çok yoğun Kurmanci konuşan bir nüfus da var. Burada biz hem Zazaca hem Kurmanci klamlar, deyişler söylüyoruz. Diyarbakır bunun da ötesinde ayrıca tarihsel bir sahiplenmesi, bir asaleti var. Gurur duyuyoruz. Her zaman geldiğimizde büyük bir heyecanla duyuyoruz. Belki de dünyada Diyarbakır dinleyicisi kadar coşkulu, sevgi dolu bu kadar candan dinleyici yoktur. Her zaman geldiğimizde de neredeyse kalbimizin yarısını burada bırakıp gidiyoruz. Sağ olsunlar. Geldiğimizde bizi yalnız bırakmıyorlar. Zor zor spas.” Diyerek teşekkür etti.

cemil-qocgiri.jpg

Amed bizim için enerji kaynağıdır

Sanatçı Cemil Qoçgiri de; “Diyarbakır’daki insanların bilinci farklıdır. Sanatımız açısından da çok büyük değerdir. Bizim için motivasyon ve enerji kaynağıdır. Çok seviyoruz Amed halkını. Sağolun, var olun.” Diyarbakır’dan ayrılırken ne hissettiklerini ise;

“Ayrılırken büyük bir hüzün içindeyiz. Ama her zaman biliyoruz ki bizim burada bir ailemiz var.” Diyerek duygularını dile getirdi.

Özel Haber/ Mümin Ağcakaya

TİGRİS HABER

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.