Kakeyi Kürtlerinden, Müslüman Kürtlere bayram ziyareti

Kakeyi Kürtlerinden, Müslüman Kürtlere bayram ziyareti

Kürdistan Bölgesi’nin Halepçe kentinde yaşayan Kakeyi Kürtleri Müslüman aileleri ziyaret ederek Ramazan bayramlarını kutlayarak birlikte yaşam ve hoşgörü kültürüne güzel bir örnek teşkil ettiler.

A+A-

Kürdistan Bölgesi’nin Halepçe kentinde  yaşayan Kakeyi Kürtleri Müslüman aileleri ziyaret ederek Ramazan bayramlarını kutlayarak birlikte yaşam ve hoşgörü kültürüne güzel bir örnek teşkil ettiler. 

Bugün Ramazan Bayramı’nın birinci günü. Ramazan bayramı vesilesiyle Kürdistan Bölgesi’nde yaşayan topluluklar birbirinin bayramını kutluyor.

8-020.jpgHalepçe kentinde birlikte yaşam ve hoşgörünün güzel bir örneği bu bayramda da yaşandı. Kakayi Kürtler, Müslüman aileleri ziyaret ederek bayramlaştı

Kakayi Kürtlerden Asî Fayîq konu hakkında BasNews’e yaptığı açıklamada, “Müslüman kardeşlerimizin evlerini ziyaret ederek Ramazan Bayramlarını kutladık. Bu ziyaret ile birlikte yaşam ve hoşgörü kültürünün devamı için herkese örnek olmak istedik” dedi.  

11-1-002.jpgMüslüman Kürtlerden Esfendiyar Mihemed ise “Kakeyi kardeşlerimizin evimize gelerek bizimle bayramlaşması bizi son derece sevindirdi. Biz birbirimizi seviyor ve saygı duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak- BasNews 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.