İsviçre basını: Erdoğan altınları İsviçre'ye aktarma kararı aldı!

İsviçre basını: Erdoğan altınları İsviçre'ye aktarma kararı aldı!

İsviçre basınında yer alan iddiaya göre Türkiye'nin ABD'nin yaptırımlarına maruz kalması riski nedeniyle Erdoğan, altınların İsviçre'ye aktarılması kararını aldı.

A+A-

Batı ile ilişkiler iyice gerginleşince, bir de Reza Zarrab davasında ‘Türkiye’ye ceza kesilir de ödemezsek ne olur?’ sorusunun cevabı aranırken, medyada da sıkça gündeme geldi.

‘Türkiye’nin altın rezervleri ABD ve İngiltere’de. El koyarlar’ denildi TV’lerde, gazetelerde. Hatta Bakan Mehmet Şimşek Türkiye’nin 490 tonluk rezervinin sadece 40 tonun Türkiye’de olduğunu açıklayınca gürültü de koptu.

Merkez Bankası'nın 220 ton altını ABD'den Türkiye'ye getirdiği daha önce basına yansımıştı. Bir başka haber ise İsviçre basınından geldi.

Odatv'nin aktardığına göre Basel merkezli haber kuruluşu BZBasel'in haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD'nin “altın hazinesi” olan Fort Knox'dan Basel'e Türkiye’ye ait 19 ton altını aktarma kararı aldı.

 

altın

 

Haberde yer alan bilgilere göre altınlar, İsviçre merkezli Bank for International Settlements'a (BIS) aktarıldı.  19 Mayıs’ta çıkan haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu adımı "ABD yaptırımından korunma amaçlı"olabileceği şeklinde yorumlanıyor.

 

 

(Ahval)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.