İsveç’in Kürt parlamenterine sınırdışı

İsveç’in Kürt parlamenterine sınırdışı

Yarın Türkiye'de yapılacak olan 24 Haziran erken seçimleri için gözlemci olarak Türkiye’ye gelen İsveç Parlamentosu’nun Kürt Parlamenteri Cebar Emin Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alındı. Emin işlemlerin ardından sınır dışı edildi.

A+A-

İsveçli Kürt gazeteci Kurdo Baksi, aslen Süleymaniyeli olan Kürt parlamenter Cebar Emin’in, 3 İsveçli parlamenterle, 24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde gözlemci heyette yer alarak Türkiye’ye geldiğini ve havalimanında gözaltına alındığını söyledi.

K24’ün haberine göre; uçağın inmesine 1 saat kala İsveç Dışişleri Bakanlığı’ndan kendisine gözaltı olabileceğine dair bilgi geldiğini ifade eden Baksi, Emin’in de gözaltına alındığı sırada kendisini arandığını ve pasaport kontrolünde 2 polisin kendisini beklediğini söylediğini kaydetti.

Baksi, Kürt parlamenterin gözaltı gerekçesinin öğrenilemediğini, gözaltı işlemini gerçekleştiren polisin, “kararın üst düzey bir yerden” olduğunu söylediğini ifade etti.

İsveç Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada olay doğrulandı. Baksi, gözaltı işleminden sonra Emin’in, Stockholm uçağına bindirilerek sınırdışı edildiğini kaydetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.