İsrail’den Suriye’ye füze saldırısı

İsrail’den Suriye’ye füze saldırısı

İsrail güçlerinin, Halep’teki Neyrab Askeri Havaalanı yakınlarında Suriye ordusu mevkilerine füze saldırısı düzenlediği bildirildi

A+A-

İsrail güçlerinin, dün (15 Temmuz) gece saatlerinde Halep’teki Neyrab Askeri Havaalanı yakınlarında Suriye ordusu mevkilerini füze saldırısı düzenlediği bildirildi.

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA’ya konuşan askeri bir kaynak, İsrail’in Halep kırsalında yer alan Neyrab Askeri Havaalanı’nın kuzeyindeki ordu mevkilerine füzelerle saldırdığını belirtti. Suriyeli askeri kaynak, saldırıların maddi hasarla sınırlı kaldığını kaydetti.

İsrail’in “Nusra Cephesi ve diğer terör örgütlerine” destek amacıyla saldırdığını iddia eden askeri kaynak, söz konusu saldırının, Suriye ordusunun Dera ve Kuneytire’de cihatçılar karşısındaki ilerleyişinin ardından yaşandığına dikkat çekti.

“Neyrab, İran’ın bölgedeki güçlü varlığı nedeniyle hedef alındı”

Suriye yönetimine yakın bir yayın çizgisi izleyen Al-Masdar ise İsrail Hava Kuvvetleri’nin ilk defa Suriye’nin kuzeyindeki bir askeri tesisi hedef aldığını belirtti.

Al-Masdar, Neyrab Askeri Havaalanı saldırısının, “büyük olasılıkla İran’ın bölgedeki güçlü varlığı nedeniyle” gerçekleştirildiğini belirtti.

Suriye’deki en büyük İran üslerinden birinin Halep’in güneydoğusundaki El-Sefira bölgesinde olduğunu hatırlatan Al-Masdar, Neyrab Askeri Havaalanı’nın buraya yakın bir mesafede yer aldığını kaydetti. Haberde ayrıca Filistinli gönüllülerden oluşan Kudüs Tugayı, Yerel Savunma Kuvvetleri (LDF) ve Ulusal Savunma Kuvvetleri (NDF) gibi hükümet yanlısı milis güçlerine bu bölgede eğitim verildiği aktarıldı.

 

 

 

 

 

 

SOHR: En az 9 asker öldü

Londra merkezli, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) ise İsrail saldırısında en az 9 askerin hayatını kaybettiğini öne sürdü.

Fransız haber ajansı AFP’ye konuşan SOHR Direktörü Rami Abdurrahman, Halep’teki Neyrab Askeri Havaalanı yakınlarında Suriye ordusuna ait bir noktaya düzenlenen füze saldırısı sonucu altı Suriyelinin öldüğünü, diğer üç kişinin uyruğunun ise henüz tespit edilemediğini söyledi.

İsrail füzelerinin askeri havaalanı yakınlarında İran Devrim Muhafızları’na ait bir merkezi hedef aldığını öne süren Abdurrahman, bu merkezde silah deposu olmadığını, buradan cephede savaşanlara sadece lojistik destek sağlandığını aktardı.

El-Cezire de 9’u İranlı olmak üzere 22 kişinin İsrail saldırısında öldüğünü öne sürdü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.