İran'dan ABD'ye: Suriye'deki üslere yönelik saldırılara derhal yanıt verilecek

İran'dan ABD'ye: Suriye'deki üslere yönelik saldırılara derhal yanıt verilecek

.

A+A-

İran, ABD'nin hedef aldığı Suriye'deki üslere yönelik saldırılara derhal yanıt verileceğini açıkladı.

 

İran resmi haber ajansı IRNA'da yer alan habere göre, İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sözcüsü Keyvan Hüsrevi, ABD ile Suriye'deki İran destekli güçler arasındaki çatışmalara dair açıklama yaptı.

 

ABD güçlerinin Suriye'deki varlığının hukuk dışı olduğunu söyleyen Hüsrevi, "ABD, Suriye'nin bir kısmındaki yasa dışı işgalinin sonuçlarından kaçınmaya çalışıyor. Bu ülkenin ordusu İran'a karşı doğru olmayan suçlamalarda bulunuyor" dedi.

 

Hüsrevi, "Suriye'de IŞİD ve terörle mücadele amacıyla bu ülkenin hükümetinin talebiyle kurulan üslere saldırmak için herhangi bir bahaneye derhal karşılık verilecektir" ifadelerini kullandı.

 

Suriye'de İran destekli grupların, Rojava'nın Haseke ilinde ABD öncülüğündeki koalisyona ait bir tesisi insansız hava aracıyla (İHA) vurarak ABD'li bir sözleşmeli personelin ölümüne, 5'i asker biri sözleşmeli 6 personelin de yaralanmasına yol açtığı belirtilmişti. ABD saldırının ardından İran destekli grupların üslerini vurmuştu.

 

Suriye'nin doğusundaki Deyrezzor bölgesinde İran destekli gruplar sabah karşı ABD güçlerinin konuşlandığı Ömer petrol sahası ve Kuniko gaz sahası ve çevresine roket saldırıları düzenlemişti. ABD güçleri de saldırıya karşılık olarak hava saldırısı gerçekleştirmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.