Irak Yönetiminden Kürdistan Hükümeti ile Diyalog Şartları

Irak Yönetiminden Kürdistan Hükümeti ile Diyalog Şartları

İbadi, diyalogun başlaması için petrol ve güvenlik konularında yetkinin Irak yönetimine devrini istiyor. Ibadi bu şartları, Federal Mahkeme'nin Referanduma ilişkin kararına dayandırıyor. Oysa Kürt tarafı bu mahkemenin meşru olmadığını belirtmiş durumda.

A+A-

Rûdaw'ın bildirdiğine göre İbadi yönetimi, Kürdistan Hükümeti'yle sağlıklı bir diyalogun başlaması için kimi şartlar öne sürdü.

Buna göre İbadi, diyalogun başlaması için petrol ve güvenlik konularında yetkinin Irak yönetimine devrini istiyor.

Ibadi bu şartları, Federal Mahkeme'nin Referanduma ilişkin kararına dayandırıyor.

Oysa Kürt tarafı bu mahkemenin meşru olmadığını belirtmiş durumda. Hatırlanacağı üzere Sn. Mesut Barzani söz konusu mahkemenin Saddam döneminden kalma gayri meşru bir kurum olduğunu, dolayısiyle verdiği kararların veri alınamayacağiını açıklamıştı.

Görüşlerine baş vurduğumuz konuyla ilgili kimi şahıslar, İbadi yönetiminin bu türden şartlar öne sürmesinin bir art niyete işaret ettiğini belirttiler.

'Irak, Kürtlerin mevcut durumundan azami ölçüde faydalanmak istiyor. Ancak tehlikeli bir yolda olduğu açıktır. Mevcut tavizler bile halkın ciddi ölçüde tepkisini çekmektedir. Irak yönetimi bu istekletini hükümete yaptırabileceğini düşünüyorsa yanılıyor. Halk asla rıza göstermeyecektir.'

Şu ana kadar konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmayan Kürdistan hükümetinin tutumu merak ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.