Irak: Fransa'dan silah satın almak istiyoruz

Irak: Fransa'dan silah satın almak istiyoruz

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, önümüzdeki ay Fransa’da yapacakları görüşmelerin ana konusunun Fransız silahlarının satın alınması olacağını dile getirdi.

A+A-

Fransa’nın başkenti Paris’i ziyaret eden Fuad Hüseyin, düzenlediği basın toplantısında, Irak Başbakanı Mustafa Kazimi’nin de önümüzdeki ay Fransa’ya gideceğini söyledi.

Irak ordusunun isteği üzerine Fransız silahlarının satın alınmasının ziyaretin ana konusunu teşkil edeceğini söyleyen Hüseyin, “Başbakan Mustafa Kazimi başkanlığındaki Irak heyetinin Avrupa ülkelerini ziyaretinin amaçlarından biri de Avrupa’nın Haziran 2021’de yapılacak seçimlerde gözlemci olmasıyla ilgilidir” dedi.

Fuad Hüseyin, Avrupa’nın Irak’ı “terörü finanse eden ülkeler listesi”nden çıkarmasını istedi.

Öte yandan Fuad Hüseyin, Bağdat'ın Paris ile ilişkilerini güçlendirmek istediğini belirterek, ekonomik altyapı, hizmet, enerji sektörü gibi konularla ilgili de birtakım görüşmelerin yapılacağını vurgulayarak, Fransız şirketlerin Irak’ta yapacakları projelerden söz etti.

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Avrupa gezisinin üçüncü durağı olarak dün Paris’i ziyaret etmişti. Bu ziyaret sırasında Hüseyin, ağırlıklı olarak Fransız mevkidaşı Jean-Yves Le Drian ve diğer yetkililerle görüştü.

Geçtiğimiz hafta Almanya’yı ziyaret eden Fuad Hüseyin, “DAİŞ tehlikesi sadece Irak toplumu için değil, tüm insanlık için bir tehlikedir. Buna Avrupa toplumu da dahildir. Bu nedenle DAİŞ’in yenilmesi ve örgütlenmesinin önüne geçilmesi için uluslararası devletlerin yardımına ve işbirliğine ihtiyacımız var” ifadelerini kullanmıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.