'Irak Cumhurbaşkanı'nın önerisi Kürdistan Bölgesi için zarar verici'

'Irak Cumhurbaşkanı'nın önerisi Kürdistan Bölgesi için zarar verici'

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Seçim Bürosu Başkanı Xesro Goran yaptığı açıklamada, Irak Cumhurbaşanı'nın seçimler için önerdiği yasa tasarısının Kürdistan Bölgesi'nin çıkarına olmadığını dile getirdi.

A+A-

Haber Merkezi- Konuya ilişkin Basnews'e açıklamalarda bulunan Xesro Goran, birisi Irak genel seçimleri, diğeri seçim komisyonları olmak üzere parlamento da iki yasa tasarısının olduğunu belirtti.

Xesro Goran açıklamasında, bu yasa tasarılarına ilişkin eleştiri ve önerilerini Irak Parlamentosuna sunduklarını, fakat Kürtlerin Bağdat'ta ki temsilinin %20 olmasından kaynaklı eleştiri ve önerilerinin kabul görmeyeceğini dile getirdi.

Seçim komisyonlarının dağıtılacağını belirten Goran, yeni plan ve önerilerini komisyonun dağıtılmasından sonra yapacaklarını belirtti.

Irak Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan genel seçimler yasa tasarısına ilişkin PDK Seçim Bürosu Sorumlusu Xesro Goran, bu yasa tasarısının uygun olmayacağını, çünkü bu tasarıya göre, Irak'ın 150 bölgeye ayrılmak istendiğini, mevcut haliyle 18 bölge olmasına rağmen bu kadar problem yaşandığını, 150 bölgeye ayrıldığında problemlerin altından kalkılamayacağını belirterek, bu yasa tasarısını kabul etmeyeceklerini ve zaten bu yasa tasarısının Kürdistan Bölgesi'ne zarar vereceğini dile getirdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.