İngiltere: Manchester saldırısını IŞİD üstlendi

İngiltere: Manchester saldırısını IŞİD üstlendi

Konser çıkışında meydana gelen bombalı saldırıda, aralarında çocukların da olduğu 22 kişi hayatını kaybetti, 59 kişi de yaralandı

A+A-

İngiltere'de 21 bin kişilik kapasitesiyle Avrupa'nın en büyük konser salonu olan Manchester Arena'da Pazartesi gecesi yerel saatle 22.30 sularında düzenlenen saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlendi.

Konser çıkışında meydana gelen bombalı saldırıda, aralarında çocukların da olduğu 22 kişi hayatını kaybetti, 59 kişi de yaralandı.

Saldırı nedeniyle hükümetin acil güvenlik komitesi COBRA'yı toplayan İngiltere Başbakanı Theresa May, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamayı gerçekleştiren kişinin kimliğinin polis tarafından tespit edildiğini belirtti. Ancak May, patlamada ölen saldırganın isminin şu aşamada kamuoyuyla paylaşılmayacağını sözlerine ekledi.

23 yaşında bir şüpheli gözaltında

May'in açıklamalarının hemen ardından Manchester saldırısıyla bağlantılı olduğu iddia edilen bir erkeğin gözaltına alındığı bildirildi. İngiliz polisi, ismi açıklanmayan bu kişinin 23 yaşında olduğunu duyurdu.

İngiltere Başbakanı May, daha önce yaptığı açıklamada, olayın polis tarafından "dehşet verici bir terör saldırısı" olarak değerlendirildiğini söylemişti. Manchester Emniyet Müdürü Ian Hopkins ise üzerindeki bombayı patlatan saldırganın tek başına hareket edip etmediğinden emin olunmadığını açıklamıştı.dw

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.