İngiltere aşılamadan sorumlu Kürt Bakan: Virüsün 4 bin varyantı var   

İngiltere aşılamadan sorumlu Kürt Bakan: Virüsün 4 bin varyantı var  

.

A+A-

İngiltere'de aşılamadan sorumlu Kürt Bakan Nedim Zehawi, virüsün 4 bin farklı varyantı olduğunu belirterek, “Aşıların bu mutasyonlar karşısında etkisiz kalması çok düşük ihtimal” dedi.

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) geçirdiği mutasyon dünya çapında endişe yaratırken, İngiltere'de aşılamadan sorumlu Kürt Bakan Nedim Zehawi virüsün “4 bin farklı varyantı olduğunu” ve bütün aşı üreticilerinin aşılarını bu mutasyonlara karşı geliştirmeye çalıştığını söyledi.  

Sky News'e konuşan Nedim Zehawi, "Büyün üreticiler, Pfizer-BioNTech, Moderna, Oxford-AstraZeneca ve diğerleri, aşılarını yeni bir varyanta karşı hazırlıklı olduğumuzdan emin olmak için nasıl geliştireceklerini inceliyor. Şu an dünya çapında Kovid-19'un yaklaşık 4 bin varyantı var" dedi. 

Bilim insanları virüslerim sürekli olarak evrim geçirdiğini ve bu değişimlerin çok azının virüsün davranışını kayda değer biçimde farklılaştırdığını vurgularken, Kürt bakan da "Mevcut aşıların varyantlar üzerinde etkili olmaması çok düşük ihtimal" ifadelerini kullandı.

Zehawi, İngiltere'nin dünyanın en büyük genom dizilim endüstrisine sahip olduğunu söyleyerek, gerektiğinde doğru yanıtı verebilmek adına tespit ettikleri tüm varyantları bir kütüphanede tuttuklarını da ifade etti. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.