İddia: ABD, Rojava Kürdistanı’nda asker sayısını yeniden artırdı

İddia: ABD, Rojava Kürdistanı’nda asker sayısını yeniden artırdı

ABD, Ağustos ayının sonunda Suriye'de Rusya ile yaşanan gerilimin artması üzerine Rojava Kürdistanı’nda daha fazla asker gönderdi. Yetkililer, altı zırhlı aracın yanı sıra 100 askerin de ülkenin Rojava Kürdistanı’na gönderildiğini açıkladı.

A+A-

Son dönemde bölgede devriye gezen Rus ve ABD askerleri arasında daha fazla gerilim yaşanmaya başlamıştı.

“ABD, Suriye’de gerektiğinde koalisyon güçlerini savunur”

BBC Türkçe’de yer alan habere göre; ABD Merkez Komutanlığı Sözcüsü Yüzbaşı Bill Urban, Kuveyt'ten gönderilen askeri araçların yanı sıra, kısa süre içinde bölgeye bir radar yerleştirileceğini ve ABD ordusunun devriyelerine savaş uçaklarının eşlik etme sıklığını artıracaklarını söyledi. Urban "ABD Suriye'de herhangi bir ulusla savaşmak istemez fakat gerektiği takdirde koalisyon güçlerini savunur" dedi.

NBC News'e konuşan yetkililer bu adımı, ABD'nin YPG’nin öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri ile birlikte kontrol ettiği bir güvenlik bölgesine girmemesi için attıklarını söyledi.

ABD ve Rusya yıllardır Suriye'de karşı karşıya geliyor.

Fakat son haftalarda iki ülkenin askerleri arasında gerilim artmış, Ağustos sonunda iki askeri aracın çarpışması sonucu yedi ABD askeri yaralanmıştı. Çarpışmanın ardından iki ülke birbirini suçlamıştı.

ABD Rusya'nın, girmeme sözü verdiği bir bölgeye girdiğini, Rusya ise o bölgeye gireceklerini önceden ABD'ye söylediklerini açıklamıştı.

ABD, Türkiye operasyonu öncesinde askerlerini azaltma kararı almıştı

ABD Başkanı Donald Trump, Ekim 2019’da Türkiye’nin Rojava Kürdistanı’na yönelik askeri harekatı öncesinde ‘Eve dönme’ zamanı diyerek Rojava’daki askerlerinin bir kısmını geri çekeceğini açıklamıştı. Böylece bölgede 500 civarında ABD askeri kalmıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.