İç çatışmalar Kürt milletine hizmet etmez

İç çatışmalar Kürt milletine hizmet etmez

PAK, PDK-Bakur, PSK: Tarihsel tecrübeler defalarca ispat etmiştir ki, iç çatışmalar, Kürt davasına ciddi zararlar vermiş ve halkımızın kalbinde derin yararlar açmıştır. Kürt milleti bu tür çatışmalardan hiçbir fayda görmemiştir.

A+A-

Basında çıkan haberlere göre Güney Kürdistan’ın Şengal bölgesinde Güney Kürdistan Peşmerge Bakanlığına bağlı Roj peşmergeleri ile PKK’ye bağlı YBŞ arasında silahlı çatışma çıkmıştır. Çatışmada ölen ve yaralananların olduğuna dair haberler gelmektedir.

Tarihsel tecrübeler defalarca ispat etmiştir ki, iç çatışmalar, Kürt davasına ciddi zararlar vermiş ve halkımızın kalbinde derin yararlar açmıştır. Kürt milleti bu tür çatışmalardan hiçbir fayda görmemiştir.

Bugün çatışmaların yaşandığı Şengal bölgesi Kürdistan’ın bir parçası ve Güney Kürdistan Federe Hükümeti’nin yönetimi altındadır. Güney Kürdistan’daki tüm silahlı güçler Güney Kürdistan Hükümeti ve Parlementosu’nun iradesine saygı göstermeli, onlara sorun çıkarmamalıdır. Güney Kürdistan’lı bütün silahlı güçler ile Kürdistan Peşmerge Bakanlığı’na bağlı güçler Kürdistan Hükümeti ve onun Peşmerge Bakanlığı’nın iradesi ile hareket etmelidir. Hiçbir silahlı güç Güney Kürdistan Hükümeti ve Parlamentosu’nun iradesi ve izni dışında kendi başına bölgede bağımsız bir inisiyatif ve hakka sahip değildir. Kürdistan hükümeti Peşmerge Bakanlığı’nın denetimi ve iradesi dışındaki silahlı yapılar da Kürdistan Hükümeti ve Parlamentosu’nun iradesine saygı dumalı ve biran önce Şengal’den çekilmelidirler.

Bizler, Roj peşmergeleri ve YBŞ güçlerini bu tür çatışmalara bir daha yol vermemeye ve bir an önce Güney Kürdistan Hükümetinin irade ve çözüm yaklaşımına uygun hareket etmeye davet ediyoruz.

PAK, PDK-Bakur, PSK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.