HÜDA PAR Genel Başkanı: Kime göre, neye göre çocuk?

HÜDA PAR Genel Başkanı: Kime göre, neye göre çocuk?

.

A+A-

Zekeriya Yapıcıoğlu 'çocuk evlilikleri'ne ilişkin soruya "Kişi psikolojik ve biyolojik olarak kendisini hazır hissediyorsa, ebeveyni de uygun görüyorsa erken yaşlarda evlenebilmeliler" cevabını verdi.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "çocuk evlilikleri" tartışması hakkında, "Şimdi bazıları 20 yaşındadır ama hâlâ çocuktur, bazıları 15 yaşındadır ama olgundur" ifadelerini kullandı.

YouTube kanalı 3S Medya'daki programa katılan Zekeriya Yapıcıoğlu, "Bazı cemaatlerin çocuk yaşta evliliklere izin vermesi konusunda neler düşünüyorsunuz?" sorusuna "Kaç yaşında çocuk, neye göre çocuk, kime göre çocuk? Şimdi bazıları 20 yaşındadır ama hâlâ çocuktur, bazıları 15 yaşındadır ama olgundur" cevabını verdi.

Yapıcıoğlu şunları söyledi: "Ben hukukçuyum, hukuk fakültesinde okuduğum dönemde kız çocuklarının 15, erkek çocuklarının 16 yaşında evlenmelerine kanunen imkan vardı. Anne-babalarının rızası varsa evlenebiliyorlardı. Bence eğer kişi psikolojik ve biyolojik olarak kendisini evliliğe hazır hissediyorsa, ebeveyni de bunu uygun görüyorsa bence daha erken yaşlarda evlenebilmeliler. Şu anda genç yaşta evlendikleri için cezaevinde olan çok sayıda insan var ve bu aileler parçalanmış, çok mağdur olmuş durumdalar. Bu çok ciddi bir yara. Avrupa'nın bastırmasıyla çocuk yaşta evlilik olmaz diye. Evet çocuk yaşta evlilik olmasın ama herkes aynı yaşta çocukluktan kurtulmuyor. Bunu da bilmemiz lazım, bizim toplumumuzun gerçeklerini de bilmemiz lazım." 

'SÖZLERİM 6 YAŞINDA ÇOCUĞA İSTİSMARI SAVUNMUŞUZ GİBİ ÇARPITILDI'

Twitter hesabından açıklama yapan Zekeriya Yapıcıoğlu, sözlerinin, bağlamından koparılarak Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızının 6 yaşındayken 'evlendirme' adı altında istismarıyla ilgili gösterildiğini savundu.

Yapıcıoğlu, "Dün akşam bir YouTube kanalında canlı yayında soyut olarak evlilik yaşı ile ilgili kurduğum cümleler bağlamından koparılarak son günlerde tartışılan 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismarı savunmuşuz gibi çarpıtılmaktadır. Haysiyet cellatları ile hukuk önünde hesaplaşacağız" ifadelerini kullandı. 

HÜDA PAR'dan yapılan açıklamada ise Yapıcıoğlu'nun 'evlilik yaşı'yla ilgili görüşlerini aktardığı, açıklamalarının Gümüşel'in kızının istismarıyla ilgisi olmadığı savunuldu. Açıklamada şöyle denildi:

"07.12.2022 tarihinde bir YouTube kanalının canlı yayınında sorulan bir soru üzerine Sayın Genel Başkanımız tarafından partimizin evlilik yaşı ile ilgili düşünceleri paylaşılmıştır. Açıklamada evliliğin hem biyolojik hem de psikolojik bir hazırlık gerektirdiği ifade edilmiştir. Bir kimsenin 18 yaşının altında evliliğe hazır olabileceği gibi 20 hatta 30 yaşındaki bir kimsenin bile evlilik için yeterli bir olgunluğa erişemeyebileceği vurgulanmıştır. Kaldı ki mevcut kanunlara göre de 18 yaş altında evlilik mümkündür.

Buna rağmen söz konusu beyan çarpıtılmış ve '6 yaşında ailesi tarafında evlendirildiği' iddiası ile birkaç gündür Türkiye gündemini meşgul eden adli bir olayla ilgili söylenmiş gibi servis edilmiştir. Açıklamanın bu iğrenç iddia ile bağdaştırılması asla kabul edilemez. Partimizi çarpıtma haberlerle bilinçli şekilde hedef haline getiren, kamuoyunda partimiz ve Sayın Genel Başkanımız aleyhine olumsuz bir algı oluşturmaya çalışan, gerçek dışı paylaşımları referans alarak hakaret içerikli ifadeler kullananlar hakkında hukuki süreç başlatılacaktır." 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.