HSD: Efrin,  IŞİD savaşından daha öncelikli

HSD: Efrin, IŞİD savaşından daha öncelikli

Demokratik Suriye Güçleri’ne (HSD) bünyesinde yer alan Ceyş El-Suwar komutanlarından Xelef Mihemed, Deyre ez Zor’daki IŞİD ile mücadele cephelerindeki güçlerinin bir kısmını Efrin’e kaydırdıklarını açıkladı.

A+A-

Türkiye destekli gruplar ve TSK’nın Efrin’e yönelik başlattığı operasyon 50’nci gününde tüm şiddetiyle devam ederken HSD’nin güçlerini Suriye’nin bazı bölgelerinden çekerek  Efrin’e sevkettiği bildiriliyor.

HSD’ye bağlı Ceyş El-Suwar komutanlarından Xelef Mihemed, Efrin’in Deyre ez Zor’dan daha öncelikli olduğunu belirterek Efrin’i savunmanın kendileri için önemli olduğunu bu yüzden bölgeye güç kaydırmaya devam edeceklerini ve bu durumdan uluslararası koalisyonun sorumlu olduğunu söyledi.

 Uluslararası koalisyonun Efrin’e çekilmelerine razı olup olmadığı kendileri için önemli olmadığını ifade eden Xelef Mihemed şöyle konuştu: “Bizim için uluslararası koalisyonun IŞİD’e karşı savaş cephelerinden güçlerimizi çekmemizi kabul edip etmemesi mühim değil. Bu çekilmeden ABD’nin öncülük ettiği IŞİD’e karşı koalisyon da sorumludur. Efrin’in savunulması bizim için Deyre ez Zor’da IŞİD’e karşı savaştan önceliklidir. Eğer gerekirse buradaki güçlerimizden ikinci, üçüncü kısımları da Türk ordusunun saldırılarına karşılık vermek için Efrin’e çekeriz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.