Hewno Bêreng Ankara'dan 6 ödülle döndü

Hewno Bêreng Ankara'dan 6 ödülle döndü

Yönetmenliğini Bingöllü Mehmet Ali Konar’ın yaptığı “Hewno Bêreng" (Renksiz Rüya) filmi 19-29 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen 29. Ankara Uluslararası Film Festivali’nden 6 ödülle birden döndü.

A+A-

Akşam saatlerinde gerçekleşen ödül töreninde Hewno Bêreng" (Renksiz Rüya) filmi, En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu, Onat Kutlar En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Özgün Müzik, SİYAD En İyi Film Ödülü olmak üzere 6 dalda ödül aldı.

Orijinal dili Zazaki ve Kurmanci olan “Hewno Bêreng" (Renksiz Rüya) filmi 90’ların Diyarbakır’ında yaşananları, bir çocuğun gözünden beyaz perdeye aktarıyor. Filmin tanıtım bülteninden: “90’lı yılların karanlık politik olaylarının ortasında kalan Mirza, bu uğursuz, süreğen durumun mağduru olmaktan kurtulamamıştır.

Annesinin ölümünün ardından iyice içine kapanıp gördüğü kötü rüyalarla savaşmaya çalışan Mirza’nın hayatı, Mir Ahmed’in bir süreliğine evlerine misafir gelmesiyle değişir. Renksiz Rüya, kuşatılmış bir zaman aralığında çocukluk, matem ve hayallerin hikâyesini, bir çocuğun yaşam ritmi ve farkındalığı üzerinden anlatıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.