HDP'ye Kürt eşbaşkan tartışması, Kaplan'a siyaseti bıraktırdı

HDP'ye Kürt eşbaşkan tartışması, Kaplan'a siyaseti bıraktırdı

Eski HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, HDP kurultayında Selahattin Demirtaş'ın yerine oturacak kişinin bir Türk olmaması gerektiğini söylemesinin ardından gelen tepkiler üzerine partisinden istifa etti ve siyaseti bıraktı.

A+A-

Kaplan, sosyal medya hesabı Twitter'dan Selahattin Demirtaş'ın yerine eş genel başkanlık koltuğuna oturacak kişi için "Sakın bir Türk göz dikmesin" ifadesini kullandı. Kaplan'a bu sözlerinin ardından hem parti içinden hem de sosyal medyadan tepki geldi.

Kaplan da sabah saatlerinde siyaseti bıraktığını ve partisinden istifa ettiğini duyurdu.

 

HDP: Kınıyoruz

Kaplan’ın açıklamalarını HDP Genel Merkezi de resmi Twitter hesabından yaptığı bir açıklamayla kınadığını ve ayıpladığını duyurdu.

HDP Genel Merkezi’nin, partinin resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Hasip Kaplan Twitter hesabından yapılan ırkçı, ayrımcı ve ötekileştirici paylaşımların HDP anlayışı ve politikaları ile hiçbir ilgisi yoktur. Kınıyor ve ayıplıyoruz” denildi.

ÖNDER: İLKEL MİLLİYETÇİLİK İNSANI İNSANLIĞINDAN EDER

Sırrı Süreyya Önder ise, Kaplan’ın dünkü sözlerine bu gün yaptığı bir açıklamayla cevap verdi. Gazeteduvar'da yer alan Önder’in açıklaması şöyle:

İlkel milliyetçilik yani ırkçılık hastalıklı bir duygudur. Bazen Hasip örneğinde görüldüğü gibi insanı insanlığından eder. Bu siyasal çizgi Kürt, Türk, Ermeni, Süryani, Çerkez ve cümle Türkiye Halklarının evlatlarının Onur, Cesaret, Özgürlük İnancı ve eşsiz fedakarlıklarıyla bugüne gelmiştir. Rojava’da, Suruç’da, Şengal’de, Ankara Garı’nda Barış ve Özgürlük uğruna gözünü kırpmadan hayatını veren Türkler dahil bütün dünya halklarının çocukları için Hasip zihniyeti, ancak tükürülecek değersizliktedir. İçinde zerre utanma duygusu olan birisi onların aziz hatırasından biraz olsa utanır, utanmalıdır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.