HDP’den ‘ittifak’ ve ‘Cumhurbaşkanı adayı’ açıklaması

HDP’den ‘ittifak’ ve ‘Cumhurbaşkanı adayı’ açıklaması

HDP Milletvekili Garo Paylan, “Kendi adayımızla Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gireceğiz ve kendi listelerimizle milletvekilliği seçimlerinde yer alacağız” dedi.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

Gazetecilerin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “ittifak” açıklamalarını anımsatması üzerine Paylan, kendi adaylarıyla Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gireceklerini ve milletvekilliği seçimlerine de kendi listeleriyle yer alacaklarını vurguladı. Paylan, şunları söyledi:

“Kendi adayımızın Türkiye’de demokrasi, insan hakları konusunda ‘ama’sız, ‘fakat’sız eşitlik talebiyle yükseltebilen tek aday olacağını düşünüyoruz. Şu anda kendi adayımızın başarısı konusuna kilitlenmiş durumdayız. Bu konuda hazırlıklarımız var.

Meclis’te de milletvekilliklerimiz düşürüldü ama biz 59 gidip 159 milletvekili ile geleceğiz. Bu iddiadayız. Cumhurbaşkanı adayımızın da iddialı bir aday olacağını ve onun öncelikle ikinci tura kalması için elimizden geleni yapacağımızı söylüyoruz. Bu konuda da elbette ki muhalefet partilerinin dirsek temasına ihtiyaçları vardır. Temel ilkeler doğrultusunda birbirleriyle konuşmak, ikinci turda yer alabilecek adayın bu faşist koalisyona, ittifaka karşı başarılı olması ve Türkiye’nin tekrar demokrasiye taşınması için dirsek temasına ihtiyaç vardır. Bu dirsek temasının da önümüzdeki günlerde, aylarda olacağını düşünüyorum.”

Kılıçdaroğlu ne demişti?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü ve CHP liderinin ittifak görüşmeleri yaptıkları konusunda bir açıklamada bulunduğunu yazmıştı.

Selvi, Kılıçdaroğlu’nun ”İttifaklar konusunda görüşmeler yapılıyor” dediğini kaydetmişti.

Selvi’nin aktardığına göre “Kılıçdaroğlu, ayrıntı vermekten kaçındı ancak ittifak görüşmelerinin yerel seçim için yapılmadığını bildirdi.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.