HDP, yeni eş genel başkanını seçti

HDP, yeni eş genel başkanını seçti

Kongreye mesaj gönderen eşbaşkan Selahattin Demirtaş, 'ortak vatan' ve 'cumhuriyet değerleri' vurgusu yaptı

A+A-
HDP 3. Olağanüstü Kongresi, Ankara Dünya Ticaret Merkezi’nde bugün (20.05.2017) yapıldı. Milletvekilliği ve parti üyeliği düşürülen Figen Yüksekdağ’ın yerine yeni eş genel başkanı belirlemek üzere bugün toplandı. Kongre sonucunda Serpil Kemalbay HDP'nin yeni eş genel başkanı oldu.

Edirne cezaevinde tutuklu bulunan  ve kongreye mesaj gönderen eşbaşkan Selahattin Demirtaş, 'ortak vatan' ve 'cumhuriyet değerleri' vurgusu yaptı ve “Dolmabahçe Sarayı'na gömülen barış umutlarımızı yeniden ve daha güçlü bir şekilde haykırma zamanıdır. Cumhuriyet'in demokratik değerlerine sahip çıkmak, eksiklerini gidererek, yanlışlarını düzelterek, Cumhuriyeti demokratikleştirerek mümkün olur. Ortak vatanda birlikte, eşit ve kardeşçe yaşamak için, demokrasisi güçlü bir Cumhuriyet'in onurlu eşit yurttaşları olarak korkmadan, birbirimize dostlukla sarılabilmek için hepinizi cesarete davet ediyorum” dedi. 

Kongrenin sonuç metninde partinin barış ve demokrasi talebi ifade edilerek, “Toplumun tüm kesimlerini demokratik bir anayasa yapım sürecinde ve toplumsal barışı var etme konusunda yan yana gelmeye çağırıyoruz” denildi.

 
Serpil Kemalbay
 
Serpil K
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.