HDP, kongresine Başkan Mesut Barzani'yi davet etti

HDP, kongresine Başkan Mesut Barzani'yi davet etti

Üçüncü olağan genel kongresine hazırlanan ve yaklaşık 2 bin kişiye davetiye gönderilmesi planlanan HDP'nin kongresine davet edilenler arasında Başkan Mesud Barzani de bulunuyor.

A+A-

Ankara’da 11 Şubat’ta yapılacak 3. Olağan genel kongre hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Kongreye Türkiye’den ve dünyanın çeşitli ülkelerinden yaklaşık 2 bin siyasetçiye ve sivil toplum örgütü temsilcisine davet gönderilecek. Davetiyelerin önemli bölümü gönderildi. Başkan Mesud Barzani de davet edilen liderler arasında yer alıyor.

Kongre ile ilgili öne çıkan tartışmalardan birisi yeni eş genel başkanların kim olacağı. Yaklaşık 1.5 yıldan bu yana cezaevinde bulunan eş genel başkan Selahattin Demirtaş daha önce yaptığı açıklamada aday olmayacağını bildirmişti. Onun yerine Mardin Milletvekili Mithat Sancar ile Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen’in isimleri öne çıkıyor.

Kemalbay: Tüm Dünyadan Konuklarımız Olacak

Yeniden aday olamayan diğer Eş Genel Başkan Serpil Kemalbay’ın yerine de Iğdır milletvekili Pervin Buldan’ın ismi geçiyor.

Kongre hazırlıklarıyla ilgili Kurdistan24’e açıklamalarda bulunan Kemalbay, “Bu kongre Türkiye halkları için, demokrasi ve barıştan yana olan güçler için çok önemli bir role sahip” dedi.

Kemalbay, kongreye katılımlar ve eş genel başkanlık adayları ile ilgili şunları söyledi: “Kongremize tüm dünyadan konuklarımız olacak. Partilerden, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler davet ettik. Komitelerimiz partilere davet gönderiyor. Sayın Mesud Barzani’ye de davet gönderildi. Bütün toplumsal dinamikleri temsil eden kesimlere davet gönderildi.

“Demirtaş Aday Olmayacağını Defaaten Bildirdi”

Bütün kurullarımızda sevgili eş genel başkanımız Selahattin Demirtaş’ın tekrar aday olması yönünde eğilimler çıktı. Fakat Selahattin Demirtaş şu anda hali hazırda bizim eş genel başkanımız ve biz bu süreci onunla birlikte yürütüyoruz. Önümüzdeki dönemde partinin elini kolaylaştırmak için eş genel başkanımız Selahattin Demirtaş adaya olmayacağını defaten bildirdi. Dolayısıyla biz bu tüm kongre ve konferanslardan yine Selahattin Demirtaş demiş olarak çıkıyoruz. Fakat onun rehin olduğunu gözeterek ve kendi kararanı düşünerek yeni eş genel başkanları seçeceğiz. Bir havuz var ve bu havuzda bahsedilen isimler var ama önümüzdeki günlerde netleşecek.

“Adaylar Geleneklerimize Göre Belirlenecek”

Partimizin bileşenlerinin bir geleneği var bizler aday olmuyoruz. Partilerimiz bileşenlerimiz halkımızın ve bütün bu partinin politikaları stratejisi ve eş başkanlık sisteminin aritmetiği düşünülerek planlanıyor. Tabiki her birimize bu görev verildiği zaman bu partide herkes bütün yönetim organlarındaki herkes bu görevi yapmak için gönüllü olur. Fakat böyle bir adaylık söz konusu değil.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.