HDP İzmir il binası ateşe verildi, rehin alınan parti çalışanı kadın katledildi

HDP İzmir il binası ateşe verildi, rehin alınan parti çalışanı kadın katledildi

.

A+A-

HDP İzmir İl Örgütünü basan bir kişi HDP çalışanı Deniz Poyraz isimli kadın çalışanı rehin alarak silahla öldürdü, binayı ateşe verdi. Saldırgan daha sonra polis tarafından gözaltına alındı.

İzmir'in Konak İlçesi'ne bağlı Çankaya semtinde bulunan HDP İzmir İl Başkanlığı'nın yer aldığı binada yaklaşık bir saat önce üç el silah sesi duyuldu.

HDP'nin yer aldığı kattaki camların kırıldığı görüldü. Silah seslerini duyan etraftaki yurttaşlar panik yaşarken, polis bina çevresini güvenlik kordonuna aldı.

Binanın yakınından geçen tramvayın seferleri de durduruldu. Bölgeye çok sayıda özel harekat polisi sevkedildi.

Rûdaw’a konuşan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, içerideki görevli Deniz Poyraz'ın saldırgan tarafından silahla vurulduğunu söyledi.

Saldırganın gözaltına alındığını kaydeden Çepni, olayın yaklaşık bir saat önce meydana geldiğini kendilerinin henüz binaya giremediğini kaydetti.

Hayatını kaybeden Deniz Poyraz’ın Mardin nüfusuna kayıtlı olduğu ve partide çay ve temizlik işlerine baktığı öğrenildi.

HDP’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada,"Binamız ateşe verildi. İçeride görevli bir arkadaşımız bulunmakta. Saldırının faili de azmettiricileri de bellidir. Herhangi bir olumsuzluktan iktidar ve kışkırtıcılar sorumlu olacaktır" denildi.

35-40 yaşlarındaki saldırgan silahla baskın yaptı

Daha sonra yapılan ikinci açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

“Aylardır partimizin iktidar partisi, İçişleri Bakanlığı tarafından hedef gösterilmesi, provokasyon amacıyla bazı ailelerin örgütlendirilerek il binalarımızın önüne yönlendirilmesi sonucu bu sabah saat 10:30 sıralarında İzmir İl binamıza silahlı saldırı gerçekleştirildi. 35-40 yaşlarında olduğu belirtilen silahlı saldırgan, içeride parti çalışanımız Deniz Poyraz’ın da bulunduğu sırada il binamızı bastı. Çevreye ateş açan ve binayı ateşe veren saldırgana uzun süre müdahale edilmedi. Saldırıda parti çalışanımız Deniz Poyraz yoldaşımız katledildi.

Saldırının duyulması üzerine kitlemiz Konak İlçe binamız önünde toplanmaya başlandı.

Dün Sincan’da görülen Kobanî Kumpas Davasında yapılan provokasyon provası sonucu bugün bu saldırının gerçekleştirilmesinin amacı ve mesajı bellidir. Bu çok tehlikeli provokasyonu gerçekleştirenler, olayın azmettiricileri; partimizi, il örgütlerimizi hedef gösteren iktidardır, provokatörleri yönlendiren İçişleri Bakanlığıdır. “

Saldırgan istifa etmiş olan bir sağlık çalışanı

İzmir Valiliği'nden saldırı ile ilgili yapılan açıklamada saldırganın O.G. isimli eski bir sağlık çalışanı olduğu ve istifa ederek görevinden ayrıldığı bilgisi verildi. Açıklamada saldırganın Deniz Poyraz'ı tabanca ile ateş ateş ederek öldürüldüğü kaydedildi.

“PKK’dan nefret ettiğim için binaya girdim, rastgele ateş ettim”

Saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz'ın ailesi il binası önünde fenalık geçirdi. Anne Fehime Poyraz, kızını teşhis etmek için içeriye girmek istedi ancak polis izin vermedi. Fehime Poyraz’ın "Benim kızım katledildi. Ben güçlü bir anneyim. Kızımın bedenini görmek istiyorum, nereden vurduklarını görmek istiyorum" diyerek gözyaşı döktü. Bir süre sonra katledilen Deniz Poyraz’ın kardeşinin içeriye girip, cenazeyi teşhis etmesine izin verildi.

Parti binası önene gelen partililer ile polisler arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre gözaltına alınan 27 yaşındaki saldırgan O.G. ilk ifadesinde, “Kimse ile bir bağlantım yok. PKK’dan nefret ettiğim için binaya girdim, rastgele ateş ettim” şeklinde ifade verdi. Saldırganın Gaziemir'de oturduğu öğrenildi.

 

 

Deniz Poyraz'ın annesi

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.