HDP: 318 üyemiz gözaltına alındı

HDP: 318 üyemiz gözaltına alındı

Bugün de partimize ve bileşenlerine yönelik siyasi soykırım operasyonları sonucunda en az 318 kişi hukuksuzca gözaltına alınmıştır” denildi.

A+A-

15 ilde 318 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösteren HDP, gözaltı ve tutuklamalarla ‘Hayır’ın engellenmeye çalışıldığını söyledi

 İstanbul, Adana, Antep, Antalya, Mersin, İzmir, Kocaeli, Bursa, Edirne, Bingöl, Dersim, Malatya, Siirt, Hakkari ve Urfa’da sabah saatlerinde çok sayıda eve düzenlenen baskında aralarında HDP, DBP, HDK, TJA, Eğitim Sen, ESP ve SYKP üye ile yöneticilerinin bulunduğu 318 kişi gözaltına alındı.

HDP Merkez Yürütme Kurulu gözaltı ve operasyonlara tepki göstererek, “Gözaltı ve tutuklamalarla engellemeye çalıştıkları ‘HAYIR’ın kendisidir” denildi. HDP MYK tarafından yapılan açıklamada, Temmuz 2015’ten bu yana süren operasyonlara 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından hızlanarak devam edildiğine dikkat çekildi. Açıklamada, “2017’nin ilk gününden itibaren parti yöneticilerimizden, il-ilçe eş başkanlarımızdan, üyelerimizden 859 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 112’si tutuklanmıştır. Bugün de partimize ve bileşenlerine yönelik siyasi soykırım operasyonları sonucunda en az 318 kişi hukuksuzca gözaltına alınmıştır” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.