Hasankeyf Koordinasyonu: Kayyım Ataması Ilısu Barajı İle İlişkili

Hasankeyf Koordinasyonu: Kayyım Ataması Ilısu Barajı İle İlişkili

Batman Belediyesi’ne kayyım atamasının Ilısu Barajı ve HES projesiyle doğrudan ilişkili olduğunu belirten Hasankeyf Koordinasyonu, “Önceki kayyım atamaları sonrasında ortaya çıkan tahribat bunun göstergesidir” dedi.

A+A-

Haber Merkezi - Hasankeyf Koordinasyonu Batman Belediyesi’ne kayyım atanmasına ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada, Ilısu Barajı ve HES projesiyle doğrudan ilişkili olduğunu duyuruldu.

Açıklama özetle şöyle:

"HDP’den seçilen Batman Belediye Eşbaşkanları, Ilısu Barajı yüzünden göç ettirilecek insanlardan on binlercesinin hazırlıksız şekilde Batman gibi kentlere gelmesiyle sosyo-ekonomik sorunların derinleşmesi ve 12 bin yıllık geçmişe sahip evrensel bir mirasın yok edilmesinin yanı sıra, uzun bir süredir Ilısu projesinin ortaya çıkaracağı tahribatın farklı bir boyutuna dikkat çekmekteydi.

“Baraj göletine dökülen atık sular da sadece fiziksel tutma işlemi/ön arıtma yapılmakta, biyolojik arıtmanın olmaması halk sağlığı açısından ciddi bir risk oluşturmaktadır. Buna endüstriyel-kimyasal ve sulamaya dayalı tarımdan gelen ve hiç arıtılmayan atık suları eklersek bu risk daha da artmaktadır.

‘Kayyım atamaları geri çekilsin’

“Hukuksuz kayyım atamasının Ilısu Barajı ve HES projesiyle de doğrudan ilişkili olduğu ortadadır. Daha önceki kayyım atamaları sonrasında ortaya çıkan tahribat bunun göstergesidir. Kayyım atamasının Batman Belediyesi’nce su faturalarının ödenmesini erteleme kararının üstünden daha 12 saat geçmeden gerçekleşmiş olması, halkçı/devrimci belediye anlayışıyla kayyım politikasının su hakkı konusunda da karşı karşıya geldiğini göstermektedir. Kayyım ataması salgın ortamında halkın suya ücretsiz erişim hakkına da saldırıdır.  İktidar bu koşullarda bile su hakkına karşı yürüttüğü politikaları sürdürmektedir.”

"Hasankeyf Koordinasyonu olarak kayyım kararlarının derhal geri çekilmesini, Ilısu Barajı ve HES’in de su tutma işleminin acilen durdurulmasını, kapakların kontrollü olarak açılarak suyun serbest akışına geçmesini talep ediyoruz.” 

Bianet

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.