Hafter güçlerinin sözcüsü: Çözüm ancak silah yoluyladır

Hafter güçlerinin sözcüsü: Çözüm ancak silah yoluyladır

Libya Ulusal Ordusu sözcüsü Ahmed el-Mismari, bugün Misrata kenti yakınlarındaki bir bölgeye düzenledikleri saldırının savunma amaçlı olduğunu söyleyerek, “Libya’daki sorunun çözümü siyasetle değil ancak silah yoluyladır” ifadesini kullandı.

A+A-

Haber Merkezi- Halife Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu'nun sözcüsü Mismari, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Berlin’de yapılan ateşkes çağrılarına rağmen Misrata’nın güneydoğusundaki Ebu Kıreyn bölgesine düzenledikleri saldırının “burada yaşanan askeri hareketliliğe karşı önleyici bir operasyon olduğunu” belirtti.

Mismari, Libya krizine yönelik uluslararası girişimlere değinerek, “Libya’daki sorunun çözümü siyasetle değil ancak silah yoluyladır” ifadesini kullandı.

Berlin Konferansı sonuç bildirgesine göre, Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ve Tobruk merkezli Libya Hükümeti tarafından 5’er temsilcinin Cenevre’de, BM himayesinde buluşacağı 5+5 askeri komitesinin bu hafta toplanması bekleniyor.

Afrika'nın en büyük dünyanın ise dokuzuncu büyük petrol rezervine sahip Libya'da 2011'de Muammer Kaddafi'nin düşürülmesinden beri iç savaş yaşanıyor.

Türkiye başta olmak üzere İtalya ve Katar'ın desteklediği ve BM'nin resmi hükümet olarak tanıdığı Trablus yönetimi, arkasında Rusya, Fransa, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) desteği bulunan General Halife Hafter'e bağlı güçlere karşı mücadele ediyor.

Bu ay başında Türkiye ve Rusya'nın girişimleri ile ülkede ateşkese çok yaklaşılmış fakat geçen Nisan'dan beri Trablus'u kuşatan Halife Hafter anlaşmayı imzalamadan Moskova'dan ayrılmıştı.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.