Gülmen’e tahliye Özakça’ya beraat!

Gülmen’e tahliye Özakça’ya beraat!

KHK ile işten atıldığı için 268 gündür açlık grevinde olan ve ‘örgüt üyeliği’ ile suçlanan Nuriye Gülmen'in tahliyesine karar verildi. Özakça ise beraat etti.

A+A-

KHK ile işten atıldığı için 268 gündür açlık grevinde olan ve ‘örgüt üyeliği’ ile suçlanan Nuriye Gülmen'in davası sonuçlandı. Gülmen, örgüt üyeliğinden 5 yıl hapis cezasına, cezanın artırımla 7,5 yıla çıkmasına, indirimle 6 yıl 3 ay cezasına karar verilerek, tahliyesine karar verildi.Özakça ise beraat etti.

Numune Hastanesi’nin tutuklu koğuşunda zorla tutulan Gülmen’in, Pazartesi günü görülen duruşmasında savcının tahliye talebine rağmen mahkeme, “tutukluluk halinin devamına” karar vererek duruşmayı ertelemişti.

Bugünkü duruşmaya da getirilmeyen Gülmen, Numune Hastanesi'nden SEGBİS yolu ile duruşma salonuna bağlandı. Tanık Ömer Lütfi Zeren de duruşma salonuna bağlandı.

 

Semih Özakça ise; "Burada bir şeyleri hızla karara bağlama çabası var. Bu acele neden? Ben çok mahkemelere çıkan biri değilim ama burada bir hata var... Savcılık benim için diyor ki üye olmamakla birlikte yardım etmek. Kanıtı nerede? Şu: Birisi var, cani cehenneme birisi, bir şey söylemiş. Kanit bu." dedi.

Semih Özakça ve Acun Karadağ'ın tüm suçlamalardan beraatine ve adli kontrol şartının kaldırılmasına karar verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.