Gülistan Doku için ailesinin başlattığı oturma eylemi bugün bitiyor

Gülistan Doku için ailesinin başlattığı oturma eylemi bugün bitiyor

.

A+A-

Dersim`de iki yıldır kayıp olan Gülistan Doku'nun ailesi kızlarının bulunması için Adliye önünde başlattığı oturma eylemi bugün sona erecek.

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku'nun 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana kaybolmasının üzerinden 2 yıl geçti. Akıbeti hala belli olmayan Gülistan Doku'nun ailesi, Diyarbakır Ergani'den Dersim'e geldi.

Doku'nun annesi Bedriye Doku, babası Halit Doku ve ablası Aygül Doku'nun oturma eylemi bugün sona erecek. Bugün Dersim Kadın Platformu da çeşitli etkinliklerle "Gülistan Doku nerede?" sorusunu soracak.

 

Gülistan Doku'nun annesi Bedriye Doku

Adliye binasının dışında bulunan alanda oturma eylemi yapan anne Bedriye Doku, "Ben kızımı devlete teslim ettim, devlet kızımı bana versin. Suçluya cezasını versin. Kızımın ölüsünü, kemiklerini bana versin. Emniyete başvurdum, sanki hayvan kaybolmuş, gerekli ilgiyi göstermiyorlar" diye konuştu.

Gülistan Doku'nun babası Halit Doku da “2 yıldır kızım kayıp, kimse hala umut vermedi. Katilleri hala yakalanmadı. Savcıyla görüştüm olumlu bir açıklama yapmadılar. Ben kızımı bu fakir halimle okutmak için ne zorluklar çektim ve okula gönderdim. Millete ve devlete faydası olsun diye çalıştım” dedi.

 

Gülistan Doku'nun babası Halit Doku

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi olan Gülistan Doku'dan 5 Ocak 2020 tarihinde haber alamayan ailesi, 6 Ocak'ta emniyete kayıp başvurusunda bulunmuştu. Genç kadının arkadaşlarıyla görüşen ve cep telefonu sinyallerini izleyen ekipler çalışma başlatmıştı.

Baraj gölünde arama yapan ekiplerce 187 gün su altı ve üstünde sürdürülen çalışmalardan sonuç alınamamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.