Gri pasaport iddialarının boyutu genişliyor: Yüzlerce kişi kayıp!

Gri pasaport iddialarının boyutu genişliyor: Yüzlerce kişi kayıp!

.

A+A-

 Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde AKP’li belediye tarafından ilk olarak ortaya çıkan gri pasaportla insan kaçakçılığı olayının boyutları genişliyor.

"Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi" adlı bir proje kapsamında Hannover kentine gri pasaportla gönderilen 45 kişiden 43'ünün Türkiye’ye geri dönmediğinin anlaşılmasıyla ortaya çıkan olayla bağlantılı Hannover kentinde yaşayan bir Türk işadamı hakkında insan kaçakçılığı iddiasıyla dava açıldı.

VOA Türkçe’de yer alan habere göre, Hannover Savcılığı, “Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi” adlı projenin yapıldığına dair hiçbir delilin bulunmadığını duyurdu.

Savcılık yaptığı açıklamada, “Aynı zamanda ellerindeki belgelere göre "projeye" katılmak için Almanya’ya giriş yapan 46 kişiden 41’inin izlerinin kaybolduğunu, 5’inin ise iltica başvurusunda bulunduğunu bildirdi. Yapılan açıklamada, dava açılan kişinin "sahte davet çıkararak, insan kaçakçılığı organizasyonu ve insan kaçakçılığına yardım etmekle" suçlandığı belirtildi.

“Yüzlerce kişi kayıp”

Öte yandan Alman medyasında da yer alan başka iddialara göre, yüzlerce kişi benzer yollarla ve ellerindeki gri pasaportlarla Türkiye’den Almanya’ya gelerek, daha sonra ortadan kayboldu ya da ilticada bulundu.

Gri pasaportların en azından 5 bin Euro karşılığında temin edildiğini iddia eden Sol Parti’den Federal Meclis Milletvekili Gökay Akbulut, “AKP'li bazı belediyelerin sistematik olarak organize edilen insan kaçakçılığı ile ilişkili" olduğunu öne sürerek, Federal Hükümet’e soru önergesi verdi.

Federal hükümetin cevabıysa Alman yetkililerin iddiaları kısmen doğruladığını gösteriyor.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.