Gazze’de ölü sayısı artarken Hamas İsrail’e 300 roket fırlattı

Gazze’de ölü sayısı artarken Hamas İsrail’e 300 roket fırlattı

.

A+A-

Filistinli sağlık yetkilileri, İsrail’in Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırısında ölü sayısının 22’ye çıktığını açıkladı. Öte yanden Hamas 12 sattlik bir sürede İsrail’e 300'den fazla roket atıldığı açıkladı.

İsrail polisi ile Filistinliler arasında yaşanan olayların üçüncü gününde, Gazze'den İsrail yerleşimlerine roket saldırıları düzenlendi. İsrail savaş uçakları ise, roket saldırılarına karşılık olarak Gazze’ye hava saldırısı gerçekleştirdi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı yetkilileri, hava saldırısı sonucunda hayataını kaybedenlerin sayısının 22’ye çıktığını açıklarken, bunlardan arasında 9 çocuk ile yaşlı bir kadın bulunduğu belirtildi.

İsrail Ordu Sözcüsü Jonathan Conricus ise hava saldırısında üç Hamas militanının öldürüldüğünü açıkladı.

BBC'ye bilgi veren Hamas kaynakları da İzzeddin el Kasım Tugayları komutanlarından Muhammed Abdullah Fayyad'ın yaşamını yitirdiğini doğruladı.

Pazartesi günü akşam üstü saatlerinde başlayan roket ve hava saldırıları, gece saatlerinde de devam etti. Hamas, Aşkelon kentine roket saldırısı başlatıldığını açıkladı.

12 sattlik bir sürede 300'den fazla roket atıldığı açıklanırken, İsrail'in demir kubbe savunma sistemi bunların çoğunu havada durduruyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da Kudüs Günü etkinlikleri kapsamında katıldığı programda, Hamas'ın "kırmızı çizgiyi" aştığını ve "büyük bir şiddetle" karşılık vereceklerini belirtti.

Hamas lideri İsmail Haniye, Salı sabahı erken saatte yaptığı açıklamada, "İsrail, Kudüs'te ve El Aksa'daki tüm terör sahnelerine son verene dek" roket saldırılarının süreceğini söyledi.

Filistinli örgütler “Kudüs'ün Kılıcı” operasyonu başlattıklarını duyurdu

Öte yandan Fetih Hareketi dışında Gazze'deki silahlı grupları çatısı altında barındıran “Ortak Operasyon Odası” İsrail’e karşı “Kudüs’ün Kılıcı” adıyla operasyon başlatıldığını açıkladı.

Açıklamda, Gazze'nin kuzeyinde İsrailê ait bir askeri zırhlı aracın vurulduğu ve Kudüs'e roket saldırısı düzenlendiği kaydedildi.

Roket saldırısının ardından Kudüs’te sirenler çaldı, İsrail Meclisi boşaltıldı. Yahudilerin "Kudüs Günü etkinliklerinde yapılan yürüyüş de sonlandırıldı.

İsrail'de 1967'de Doğu Kudüs’ün İsrail tarafından kontrol edildiği Altı Gün Savaşı'nın yıl dönümü “Kudüs Günü” olarak kutlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.