Gazeteci Altan Sancar’a silahlı tehdit

Gazeteci Altan Sancar’a silahlı tehdit

.

A+A-

Diyarbakır’da aracıyla seyir halinde olan gazeteci Altan Sancar’ın yolu plakasız araçla kesildi, yolunu kesenlerden biri belindeki silahı gösterip “Ayağını çok uzattın, akıllı ol” diye tehditte bulundu. Sancar suç duyurusu yaptı.

Gazeteci Altan Sancar, silahlı tehdide maruz kalmasıyla ilgili bianet’e yaptığı açıklamada, “birçok gazeteci arkadaşımız hapisteyken, tutukluyken bu şekilde bir olayla gündeme gelmek istemediğinin” altını çizdi.

Daha önce de iki kez basın ve sosyal medya yoluyla tehdide maruz kaldığını, maruz kaldığı tehdit ve hedef göstermelerle ilgili suç duyurularının sonuçsuz kaldığını belirten Sancar, cezasızlığın, tehditlerin devam edeceğini gösterdiğini ekledi.

Diken ve Özgürüz Radyo'da çalışan, Ankara’da yaşayan Sancar, Ailesini ziyaret için gittiği Diyarbakır’da dün akşam kimliği belirsiz ve silahlı kişilerce tehdit edildi.

Sancar, bu sabah Eğil Cumhuriyet Başsavcılığında suç duyurusu yaptı.

Suç duyurusunda olay yerindeki kameraların incelenerek kişilerin kimliğinin tespit edilmesini istedi.

“Ayağını çok uzattın, akıllı ol” tehdidi

Altan Sancar savcılığa yaptığı şikayette olayı şöyle anlattı:

“Araç ile Diyarbakır’dan Eğil ilçesine doğru seyahat halindeyken Dicle Barajına giden yol ayrımına yetişmeden önceki bölgede, arka plakasının bulunmadığını gördüğüm, markasının ise Ford Focus olduğunu tahmin ettiğim koyu renkli bir araç tarafından yaklaşık olarak gece 00:15-00:30 saatlerinde önüm kesildi.

“Biri arka kapıdan biri şoför yanındaki koltuktan iki kişi araçtan inerek aracıma doğru geldi. Ben ise ilçeden ya da köylü olduklarını sandığım için camı açtım, ‘Ne oldu’ diye sordum.  

“Açık cama doğru gelen düzgün giyimli ve görebildiğim kadarıyla tıraşlı yüzü olan, düzgün Türkçesi olan kişi, üzerinde bulunan, kemer hizasında biten ve önü açık olan montunun altındaki tabanca cinsi silahı görünür kılarak, soruma karşılık ‘Ayağını çok uzattın, akıllı ol’ şeklinde beni silahla tehdit etti.

“Silahı görmem ve söylediğinin etkisiyle ‘Siz kimsiniz, ne istiyorsunuz’ diye sorunca söylemini tekrarlayan şahıs ardından aracına yöneldi.

“Araca binen iki şahsın bindiği araç 30-40 saniye bekleyerek Eğil yönüne doğru hareket etti. Olayın şoku ile birkaç dakika durduğum olay yerinden U dönüşü yaparak Diyarbakır merkezde bulunan ailemin evine gittim.”

Dokuz yıldır açık kimliği ile kamu yararına habercilik yapan bir gazeteci olduğunu belirten Sancar “hayatından endişe ettiğini” söyledi ve kendisini tehdit eden şahısların bulunarak cezalandırılmasını talep etti.

Bianet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.