Fetih ve Yasa Devleti'nden Başkan Mesut Barzani'ye ziyaret

Fetih ve Yasa Devleti'nden Başkan Mesut Barzani'ye ziyaret

Başkan Barzani bugün, Hadi Amiri’nin liderliğini yaptığı Fetih ve Nuri Maliki’nin liderliğini yaptığı Yasa Devleti koalisyonlarının oluşturduğu ortak heyeti kabul etti. Görüşme sonrası Başkan Barzani’nin sayfasından açıklama yapıldı.

A+A-

Yeni hükümetin kurulması için Erbil’e gelerek temaslarda bulunan heyet, Başkan Barzani’nin Irak’ın kurulmasındaki rolüne ve Kürdistan halkının onyıllar boyunca verdiği bedellere vurgu yaparak, Kürdistan halkı ile Iraklı güçler arasında tarihi ilişkiler olduğunu ve diktatörlüğe karşı birlikte bedel ödediklerini dile getirdi.

Açıklamada, Iraklı heyetin, birlikte yeni bir döneme geçmesi ve geçmişte yapılan hataların tekrarlanmaması gerektiğini ifade ettiği belirtildi.

Heyet, gerçek bir ortaklık zemininde Irak’ta yaşanan siyasi darboğazın atlatılabileceğini belirterek, gerçek ve anlamlı bir ortaklık olmadan siyasi sürecin yürütülemeyeceği, hiçbir tarafın kazanım elde edemeyeceği görüşünü dile getirdi.

Fetih ve Yasa Devleti temsilcileri, Başkan Barzani’ye, siyasi sürecin, 2003 sonrasındaki gibi olması gerektiğini ifade etti.  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.