Ezdi Miri Vekili: Silahlı güçler Şengal'in yeniden imarına engel oluyor

Ezdi Miri Vekili: Silahlı güçler Şengal'in yeniden imarına engel oluyor

.

A+A-

Ezdi Miri Vekili Cewher Elî Beg yaptığı açıklamada, bazı silahlı güçler ve milislerin Şengal’in imarına engel olduklarını belirtti.

Basnews'te yer alan habere göre, Ezdi Kürtlerin yaşadığı jenosidin üzerinden geçen 7’inci yılı değerlendiren Cewher Elî Beg, Şengal jenosidinin hiç bir zaman unutulmayacak bir yara olduğunu ve IŞİD teröristlerinin alnında büyük bir leke olarak kalacağını dile getirdi.

Cewher Elî Beg, “Ezdi Kürtlerine jenosaid uygulayan ve parmağı olan bütün IŞİD’li teröristlerin yargı önüne çıkartılması ve cezalandırılmasını talep ediyoruz. Fakat ne yazık ki Şengal jenosidi dosyası şu an kulak ardı edilmiş ve halkımızın geleceğine ilişkin bir belirsizlik var. üzerinden 7 yıl geçmiş olmasına rağmen halen halkımız kendi topraklarına dönemiyor. Kürdistan Bölgesi ve Irak Hükümetleri Şengal halkının topraklarına dönmesi için gerekli normalleşme düzenlemelerini ve özellikle Şengal Anlaşması’nı hayata geçirecek adımları atmalı.” dedi.

Yasal olmayan silahlı güçler ve milislerin Şengal’deki normalleşmeye müsade etmediklerine dikkat çeken Cewher Elî Beg, bu güçlerin halkın yurtlarına dönmesine engel olduğunu, bir çok toplu mezarın halen açılamadığını ve bu toplu mezarların bir an önce açılması gerektiğini dile getirdi.

Basnews

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.