Erdoğan’dan Osman Kava açıklaması: ‘Kusura bakmasınlar bu ülkede yargı var’

Erdoğan’dan Osman Kava açıklaması: ‘Kusura bakmasınlar bu ülkede yargı var’

.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gezi davası kararları ve Osman Kavala’yla ilgili konuştu. Erdoğan, ” Yargımız, bu konuda kararını verdi. Kusura bakmasınlar bu ülkede yargı var” dedi.

Geçtiğimiz gün Gezi davasının karar duruşmasında Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti. Konuya ilişkin sessiz kalan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan, bugün ilk kez konuştu.

İstanbul’da STK temsilcileri ile iftar programında konuşan Erdoğan, ”Peki kimdi bu adam? Bu adam Türkiye’nin Soros’u idi. Bu adam Gezi olaylarının perde arkası koordinatörüydü. Yargının verdiği karar malum çevreleri rahatsız etti. Kusura bakmasınlar bu ülkede yargı var. Yargı da bu kararı hakkın egemen olması için verdiler ve verecekler” ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca ”Birçok yerden arayanlar var. Yurtdışında da bize telkinlerde bulunan oldu. Bizde onlara dedik ki bizim ülkemiz hukuk devletidir. Bu karar verildi, artık atılan adıma tabi olacaksınız. Olsanız olmasanızda yargının kararı uygulanacaktır” diye konuştu.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

”3 Kasım seçimleri ile birlikte Anadolu ihtilali başlattık. Eski Türkiye güzellemesi yapanlar ya o dönemleri bilmeyenlerdir ya da o dönemlerden nemalanan vesayet artıklarıdır.

Eğitimde altyapı eksikliklerini giderdik hem de 28 Şubat zihniyetinin yaptığı tahribatın izlerini ortadan kaldırdık.   Artık ülkemizi kendi silahını, tankını üreten güçlü bir ülke haline getirdik. Dolmabahçe Cami’nde biralarla oturan müptezeller, kanallar açarak Taksim Meydanı’na yürüdüler. Bunları özgürlükçü olarak değerlendirdiler.

O Geziciler, o gün orada kaldılar. Bunu çevre adına yaptılar. Bu nasıl çevrecilik? Çevreciliğin destanını bu ülkede biz yazdık. Bizler beş milyon civarında fidan dikerek yaptık. Oradan 12 ağacın nakli için bunlar ağaçları söküyorlar dedi.

Cumhuriyet Mitingleri ile darbe çığırtkanlığı yaptılar. 3678 garabetiyle meclis iradesini gasp etmeye çalıştılar. Siyasi suikastlerle kaosa sürüklemeye kalktılar. Partimizi kapatmaya çalıştılar.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.