Erdoğan ve Kazımi’den iş birliği mesajı   

Erdoğan ve Kazımi’den iş birliği mesajı  

.

A+A-

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Irak Başbakanı Mustafa Kazimi ortak basın açıklaması düzenledi. Erdoğan açıklamasında,  “Sayın Kazımi ile, ortak düşmanımız DEAŞ, PKK ve FETÖ terör örgütleriyle mücadelemizin sürdürülmesini kararlaştırdık” dedi. Irak Başbakanı Kazımi ise, "Irak'ın, Türkiye'yi tehdit eden hiçbir oluşuma müsamaha göstermesi mümkün değildir" diye konuştu.

Erdoğan ile Kazımi, Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ortak basın toplantısı düzenledi.

İlk olarak konuşan Erdoğan şu ifadeleri kullandı:  “Mezhebi veya etnik hiçbir ayrım yapmadan Irak halkının tamamını öz kardeşimiz olarak görüyoruz. Ne Türkiye'nin ne Irak'ın ne de Suriye'nin geleceğinde bölücü teröre asla yer yoktur. Bölgemiz, terörün başını tamamen ezmeden huzura kavuşamayacaktır.

"Kerkük petrollerinin yeniden dünya piyasalarına sunulmasını istiyoruz"

"Irak'la 20 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefimize rahatlıkla ulaşabileceğimizi görüyoruz. DEAŞ'ın tahrip ettiği hattın tamiratıyla Kerkük petrollerinin yeniden ve daha yüksek miktarlarda dünya piyasalarına sunulmasını istiyoruz. İnşallah en yakın zamanda Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantımızı Irak'ta yapacağız, Irak seyahatini gerçekleştireceğiz."

Ardından açıklamada bulunan Irak Başbakanı Mustafa Kazımi,  "Irak'ta DEAŞ'ın geride bıraktığı yıkımı Türkiye ile yapacağımız iş birliğiyle imar edebiliriz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.