Erdoğan kazandı, Suriye'nin kuzeyindekiler sokağa döküldü

Erdoğan kazandı, Suriye'nin kuzeyindekiler sokağa döküldü

.

A+A-

Resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci turunda Tayyip Erdoğan'ın tekrar Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından pazar gecesi Suriye'nin muhalif grupların kontrolündeki kuzeyinde de sokaklarda kutlamalar yapıldı.

Reuters'ın aktardığına göre Afrinliler, çoğunluklu olarak Erdoğan'ın kazanmasının bölgedeki 4.5 milyon insan için iyi sonuçları olacağını söyledi. 

Tay Kabileleri Yüksek Konseyi Başkanı Şaban Hüseyin el-Deşer, "Suriye halkı olarak biz sadece Allah'a, Erdoğan'a ve Türk sınırına bakarız. Bu yüzden Suriye'nin özgürleştirilmiş kısımlarında Erdoğan'ın kazanması bizim için çok önemli" dedi. 

Erdoğan'ın kazanmasının Suriye halkının çıkarına olduğunu ifade eden el-Deşer, "Türkiye'de yaşayan aile fertlerimiz ve dostlarımız var. Kılıçdaroğlu'nun onları sınır dışı etme çağrısı yaptığını gördük" dedi.

el-Deşer, Kılıçdaroğlu'nun böyle bir söylemi bulunmamasına rağmen Millet İttifakı adayının "özgürleştirilmiş bölgeleri Suriye rejimine geri verme sözü verdiğini" iddia etti.

Reuters, başkent Şam'da ise insanların Erdoğan'ın seçimi kazanması konusunda "umursamaz" olduğunu ifade etti. Şam'da yaşayan Muvaffak Nassar, "Erdoğan'ın kazanması şaşırtıcı değil çünkü Batı onunla fikir birliği içinde. Bizim umurumuzda olan Suriye halkının birlik olması ve Türkiye'deki Suriyelilerin evine dönmesi" dedi.

Sosyal  medyada paylaşılan görüntülerde Suriye'nin kuzeyinde silahlı kutlamaların da yapıldığı görüldü, ancak bu görüntüler bağımsız olarak teyit edilemedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.