Erdoğan Diyarbakır'da oy istedi

Erdoğan Diyarbakır'da oy istedi

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır'da düzenlediği mitingde HDP'nin tutuklu adayı Selahattin Demirtaş'a yüklendi. Erdoğan Kürt sorununa dair bir çözüm perspektifi sunmadı.

A+A-

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır'da düzenlediği mitingde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Ayrımcılık bir yana, geri kalmış bölgelerimize daha çok kaynak aktarıyoruz. Diyarbekir'e 35 buçuk katrilyon yatırım yaptık. Biz yaparız HDP yıkar. Onlar bu memlekette yıkmak için var. Onlar evlerin altında tüneller açmadılar mı? Camilerimizi, okullarımızı yaktılar, yıktılar. Bunlara gereken dersi 24 Haziran'da vermeye hazır mıyız?

Sur'da acı olaylar yaşandı. Güvenlik güçlerimize saldıran teröristler vatandaşlarımızı canlı kalkan olarak kullanmaya çalıştı. Terörün kol gezdiği buralarda inşalah bundan sonra turistler gezecek.

Artık kimse Kürt kardeşimi zorla dağa götüremiyor. Artık belediyenin önünde ağlayan Diyarbakırlı anneler var mı? 

DEMİRTAŞ'A YÜKLENDİ

Edirne'deki "sokağa dökülün" dedi. Ölenler benim Kürt kardeşlerim değil miydi? Şimdi cumhurbaşkanlığına aday olmuş. Şimdi çıkıyor, bakıyorum hepsi türbe ziyaret eder gibi onu ziyarete gidiyor. Yav ziyaret etsen ne yazar. Oradan sana ne gelecek? Sen benim halkımı ziyaret et.

53 Kürt kardeşimin kanı bu Demirtaş'ın eline bulanmıştır. Bunun bedelini er veya geç ödeyecektir. Yoksa tarih bizi affetmez. Bu güne kadar ağzıma almadım. 53 kardeşim için ağzıma aldım. Yoksa muhattabım değil. Öyle saz alıp çalmakla Kürt kardeşlerime hizmet olmuyor.

"KÜRT YOKTUR DEMİYORUZ"

Bir dönem horlanmış, ezilmiş diğer vatandaşlarımız gibi Kürt vatandaşlarımızı da vesayet düzeninden kurtulmuş olmanın gururunu duyuyoruz. Biz "Kürt yoktur" demiyoruz. Türkiye'nin artık bu noktadan geri dönüşü mümkün değildir. Biz Kürtleri, bizatihi kendilerini bir sorun olarak gören anlayışa nazire olarak "Kürt sorunu yoktur" diyoruz. Herkes gibi sizlerin de özgürlüklerini güvence altına biz aldık. Bizim için asla değişmeyecek ve hep öyle kalacak olan resmi dilimiz Türkçe ne kadar değerli ise, anadiliniz Kürtçe de o kadar değerlidir. Kazanılmış haklarınız ananızın ak sütü gibi sizlere helal olsun.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.