Erdoğan: Bir gece ansızın Sincar'a da gireriz!

Erdoğan: Bir gece ansızın Sincar'a da gireriz!

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni'nde konuşan Erdoğan, "Bir gece ansızın Sincar'a da gireriz oradaki PKK'lıları da temizleriz" dedi.

A+A-

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları:

BİR GECE ANSIZIN SİNCAR’A DA GİRERİZ

 Afrin’de baktık ki bunlar dinlemiyor artık Hatay’a Kilis’e yapılan roket atışları neticesinde buraya girdik. 3622 terörist etkisiz hale getirildi. Bir gece ansızın gelebiliriz diye diyorduk geldik işi bu noktaya getirdik. Dün sabah 08.30 itibarıyla da son operasyon yapıldı. İş bitmedi. ÖSO bizim askerimizle birlikte oradaki el yapımı bomba bunların aramasını yapıyor. Bir gece ansızın Sincar’a da gireriz oradaki PKK’lıları da temizleriz. Eğer dostsak bize gerekli kolaylığı sağlayacaksınız. Çok daha bu iş uzarsa yeni bir Zeytin Dalı da orada olur.

AFRİN’DEN SONRA MENBİÇ MESAJI

Menbiç Ayn El Arab ve Tel Abyad ile süreç devam edecek. Virgülü koyduk, inşallah şimdi nokta konacak. Bununla kalmayacağız tabii. Bunun uzantısı var. Onlar da hallolacak. Zira bizim derdimiz işgal değil. Bizim derdimiz bu teröristlere karşı o temizlik harekatını gerçekleştirmek ve bu teröristlerden ülkemize karşı olan tehdidi ortadan kaldırmak.

İŞ ÇOK UZARSA YENİ BİR ZEYTİN DALI DA ORADA OLUR

Bu iş çok daha uzarsa yeni bir Zeytin Dalı da orada olur. Afrin’deki operasyonumuz şu günlerde hedefine ulaşmıştır fakat önemli olan, şimdi ben bir Musul’un son fotoğraflarını izliyorum, Rakka’nın video kayıtlarını izliyorum, Irak’ın güney bölgelerine kadar video kayıtlarını izliyorum, bir de Afrin’de kayıtları izliyorum. Neredeyse binalarda hiç tahribat yok gibi. Ama oralarda ne kadar yatırım yapılacak da oralar ayağa kalkacak. Biz yıkmaya, yakmaya değil, ihya etmeye geliyoruz. Farkımız bu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.